EYT'li vatandaşlara müjdeli haber geldi! Bayram ikramiyesine dair yeni gelişmeler... Bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

EYT'li vatandaşlara müjdeli haber geldi! Bayram ikramiyesine dair yeni gelişmeler... Bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Ramazan Bayramı için gün sayılmaya başlandı. Emekli vatandaşları yakından ilgilendiren Bayram İkramiyesine dair açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Yılda iki kez verilen ikramiye Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere ayrılıyor. EYT kapsamındaki vatandaşların ikramiyeden faydalanıp faydalanmayacağı merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

EMEKLİ İKRAMİYELERİ ZAMLANDI MI?

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala emekli vatandaşların gündeminde yer alan emekli ikramiyelerinin yatacağı tarih merak konusu oldu. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisine verilecek olan bayram ikramiyesine dair açıklamalar geldi. Bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı'ndan daha önce yatıp yatmayacağına dair açıklamalar bekleniyor.

2022 senesinde Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda emekli vatandaşa verilen bayram ikramiyesi 1.100 TL olarak belirlenmişti. 2023 yılı ile birlikte emeklilere ne kadar ikramiye verileceği ise merak konusu oldu. Yeni yıl ile birlikte büyük bir artış beklenen bayram ikramiyelerine dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklama geldi.

Yapılan açıklama ile birlikte en düşük emekli aylığının 5.500 tabanının düşük kaldığı fikrinde olduğunu belirtti. Emekli maaşına dair çalışmaları başlattığını belirten Vedat Bilgin, bayram ikramiyelerine dair de çalışmaların olduğunu vurguladı. Fakat maaş düzenlemesi konusunda ayrıntılı bir çalışma yaptığını da duyurdu.

fzx-ltrwaaafuym.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Bayram ikramiyesine dair bakanlık tarafından henüz resmi bir açıklama bulunmadı. Ramazan Bayramı ile birlikte emekli vatandaşlara verilecek ikramiyenin bayram öncesinde emeklilerin hesabına yatırılacağı tahmin ediliyor. Emekli ikramiyesi şu durumlarda alınabiliyor;

  • Emekli aylığı, yaşlılık aylığı,
  • Vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı,
  • Ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm,
  • Şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler,
  • Güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar

basliksiz-20-ljko-cover.webp

EYT'LİLERE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilmesiyle birlikte kafalarda birçok soru işareti yer aldı. Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte emekli ikramiyelerinden faydalanıp faydalanmayacakları gündemde yer alıyor. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin EYT'den faydalanacağı belirtildi. Günümüzde geçerli olan Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyesi 1.100 TL olurken mart ayında emekli olan vatandaşlar ikramiyeden faydalanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN