EYT'lilere bir ödeme kapısı daha geldi! Bunu yapan EYT'liler dikkat: Tercih yapmanız gerekecek!

EYT'lilere bir ödeme kapısı daha geldi! Bunu yapan EYT'liler dikkat: Tercih yapmanız gerekecek!

EYT yasasının Meclis'ten geçmesiyle milyonlarca vatandaş emekliliğin kapısını araladı. EYT'lilere bir müjde daha geldi. Kıdem tazminatı ve izin paralarının yolu da açıldı. Peki 2 milyon EYT'li bu haklarını nasıl alabilecek? İşte merak edilen detay.

Milyonlarca kişi EYT kanunu ile 1 günde emekli olurken, yeni detaylar da ortaya çıktı. Kıdem tazminatı ve izin günlerini parasını almak isteyenlere yeni bir yol haritası çizildi. İzin günlerinin hesaplaması merak konusu olurken, hali hazırda çalışan EYT'lileri içinde formül açıklandı.

para.jpg

EYT'LİLERE 2 YOL DAHA SUNULDU

İzin günlerinde zaman aşımı söz konusu olmadığı için iş akdinin feshi sırasında tüm izin günlerinin parası da alınabilecek. EYT'lilerin izin ücretleri brüt ücret üzerinden hesaplanacak ve vergi dilimi alınarak hesap ortaya çıkacak.

zamemekli-001.jpg

İZİN GÜNÜ PARASI VE TAZMİNATLARINI ALABİLECEK

Eğer EYT'li hala aynı iş yerinde çalışıyorsa; bu durumda işçi ve iş verenin anlaşmasıyla alakalı. İzin günlerinin parasını almak için iş verenle anlaşan işçi emekli olduğu gibi iş yerinden ayrıldığından da alabilecek.

eyt.jpg

Yine aynı şekilde EYT'li emekli oldu halde hala aynı iş yerinde çalışıyorsa ise izin günlerinin parası için kıdem bakılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN