EYT'lilere son çağrı! Sadece 2 gününüz kaldı: Bunu hemen yapmayanın hakkı yanacak

EYT'lilere son çağrı! Sadece 2 gününüz kaldı: Bunu hemen yapmayanın hakkı yanacak

EYT yasasının Meclis'ten geçmesiyle emeklilik kazananlar Nisan ayında hem maaşlarını hem bayram ikramiyelerini alacak. Bayram ikramiyesi ise 2 bin lira olarak belirlendi. Uzman isimden ise uyarı geldi. O işlemi yapmayan maaşını alamayacak! Son 2 gün kaldı.

Yıllardır verilen emeklilik mücadelesini 2023 yılında kazanan milyonlarca kişi EYT yasasıyla bir günde emekli olmuştu. Prim ve yıl kıstaslarına uyan vatandaşlar Nisan ayında ilk maaşlarını alacak. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira, bayram ikramiyesi ise 2 bin lira olacak açıklandı. Ekonomist Muhammet Bayram, Milliyet'e verdiği röportajda EYT'lilere uyarıda bulundu.

Milyonlarca çalışana emeklilik kapısını açan EYT yasası sonrası en düşük emekli maaşı da açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusu ile en düşük maaş 7.500 lira olurken, bayram ikramiyesi de 2 bin lira olarak belirlendi. Ekonomist Muhammet Bayram ise, bayram ikramiyesi alacakları uyardı. SSK ve Bağ-Kur'lu olanların Nisan ayında maaşlarını almaları için 31 Mart tarihinde başvurularını tamamlamaları gerek.

eyt.jpg

EYT'Lİ OLANLAR HAKKINIZ YANABİLİR!

Bayram, Nisan ayında ilk aylıklarını alacak olan EYT'lilerin 31 Mart 2023 tarihe kadar başvurularını yapmaları gerektiğini belirtti. Emeklilik hakkı kazananların e-Devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini belirten Bayram, 1 Nisan ayında başvuru yapılması halinde Mayıs ayında maaşlarını alacaklarını söyledi. Bundan önce de promosyon veren bankalarla anlaşmaları gerektiğini vurguladı.

31 MART TARİHİNE KADAR BAŞVURU YAPMAYAN MAAŞI UNUTSUN

1 Nisan'da maaş alacak olanların bayram ikramiyesinden faydalanacaklarını söyleyen Bayram, bundan dolayı emekli olanların ellerini çabuk tutması gerektiğini açıkladı.

asagri.jpg

Bayram, 31 Mart tarihinde başvurusunu tamamlayan EYT'lilerin Nisan ayında, bayram ikramiyesi, maaş ve promosyonla beraber 5 ile 15 bin TL arasında alacaklarını belirtti. Uzman isimin bunun yanı sıra kıdem tazminatı da alacaklarını ifade etti.

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPIN

SGK merkezlerinde yoğunluk olduğunu söyleyen Bayram, başvuruların e-Devlet üzerinden yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN