EYT'lileri bayram ettiren gelişme! Milyonlarcasına ek ödeme yapılacak: e-Devlet'ten hakkınız var mı bakın!

EYT'lileri bayram ettiren gelişme! Milyonlarcasına ek ödeme yapılacak: e-Devlet'ten hakkınız var mı bakın!

Emekli olan EYT'liler ilk maaşlarını 5 Nisan tarihi itibariyle almaya başlarken, ek ödeme de gündeme geldi. Maaşlarının yattığı gün itibari ile maaş farkı alacak olan EYT'liler kısmi ödemelerini e-Devlet üzerinden öğrenebilirler. İşte merak edilen EYT ek ödeme işlemi

5 Nisan da ilk maaşlarını alan EYT'lilere ek ödeme duyurusu yapıldı. 17-26 Nisan tarihleri arasında maaş ödemesi yapılacak EYT ve Bağ-Kur'lular tahsis numaralarının son hanelerinden maaş gününü öğrenebilir. Bunlara ek olarak maaş üzerinden fark ödemesi de gerçekleşerek. İşte detaylar.

emeklimasi-001.jpg

EYT'LİLERE EK ÖDEME UYARISI

EYT'liler maaşlarını Nisan ayında almaya başlarken, ek ödeme de gündeme geldi. Buna göre maaş fark ödemesi alacak olan EYT'liler e-Devlet üzerinden öğrenebilir. Kısmi ödemeye hak kazananlar e-Devlet üzerinden emeklilik kısmından işlemi gerçekleştirebilirler. Sistem üzerinden maaş farkını gören EYT'liler bu farkı alacaklar.

Mart ayında başvurusunu tamamlayan Nisan ayında emekli maaşını alırken, Mayıs ayında başvuru tamamlayanlar 2 aylık toplu maaş ödemesi alacak.

para-sayma-yontemleri-ofix-blog-8-001.jpg

MAAŞ FARKI ALACAKLAR

Buna göre maaşı 21'ine yatan SSK emeklisi ayın 1 ila 17'si arasında Bağ-Kur emeklileri için ayın 1 ile 25’i arasındaki maaş farkı hesaplanır bunlar maaşlara artı olarak yatırılır. Buna göre SSK emeklileri 17 gün Bağ-Kur emeklileri ise 25 günlük maaş farkı alacaklar.

E-DEVLET'TE KISMİ ÖDEME HAKKINA BAKILABİLİR

EYT'li emekliler bunu öğrenmek içinse e-Devlet sisteminden günlük ödeme kısmına tıklayarak kısmi ödeme alıp almayacaklarını öğrenebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN