EYT'lilerin yüzü gülmedi! Promosyonlardan üzen haber, tavan fiyat kimseyi memnun etmeyecek

EYT'lilerin yüzü gülmedi! Promosyonlardan üzen haber, tavan fiyat kimseyi memnun etmeyecek

EYT kapsamında maaş ödemeleri için mart ayı işaret edilirken emekliler de promosyon ödemeleri hakkında araştırmalarını hızlandırdı.2023 yılında bankaların promosyon ödemelerinin ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

EYT düzenlemesi ile birlikte milyonlarca vatandaşın emekli olması beklenirken maaş ödemelerinin de ne zaman yapılacağı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk Maaşlar için 1 Mart 2023 tarihine işaret etti. EYT emeklileri ile birlikte banka promosyon ödemelerinin 20.000 TL'ye ulaşacağı iddia edildi. Özel bankalar promosyon ücretleri için güncelleme çalışmalarına devam ederken tavan tutarın 15.000 TL olacağı aktarıldı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

PROMOSYON TUTARLARI GÜNCELLENİYOR


Emekli olan vatandaşlar bankaların yolunu tutarken 3 yıl taahhüt süresi ile promosyon ödemesi alabiliyor. Bunun yanı sıra başka bir banka ile anlaşması bulunan kişiler ise sözleşmeyi iptal ederek kalan tutarı bankaya iade etmesi durumunda güncel tutarlardan yararlanabiliyor. EYT düzenlemesi ile emekli olacak kişiler de promosyon tutarlarını araştırmaya devam ediyor.

para-odemek.jpg

Bankalar müşteri kapma yarışına devam ederken yüksek tutardaki promosyon rakamları da oldukça dikkat çekiyor. Emekli promosyon ödemelerinin özel bankalar için 20.000 TL olabileceği iddiaları gündemde yer alırken yapılan son açıklama emeklileri mutsuz etti. EYT'liler en yüksek promosyon ödemesi yapan kurumlar için tercihlerini ise SGK'da gerçekleştirebilecek.


Show Haber'de yer alan bilgiler doğrultusunda ilk etapta: beş milyon vatandaşın emekli olabileceği belirtilirken bankalar da müşteri kapma yarışına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl promosyon ödemeleri tartışmalara neden olurken yüksek tutarlar da gündeme bomba gibi düştü. 2022 yılında 10.000 TL'ye kadar ulaşan promosyon ödemeleri dikkat çekerken Yeni yılda tutarların 20.000 TL olabileceği söylendi.

para-vermek.jpg

Kamu bankalarının promosyon yarışı içerisinde olması beklenmezken özel bankalar ise güncel tutarları ile müşteri kapmaya çalışacak. 20.000 TL beklentisi 15.000 TL'ye düşerken EYT'liler de bu durumdan memnun olmadı. Bu kapsamda 2023 yılında emekli olacak EYT'liler için promosyon ödemeleri 7500 TL ile 15.000 TL arasında değişiklik gösteriyor. İmzaya açılan düzenlemenin ise önümüzdeki hafta içerisinde komisyonda olması bekleniyor.

EYT düzenlemesinin tamamlanması ile birlikte emekli olan vatandaşların ilk ödemeleri için banka seçimini banka şubeleri ya da e-devlet sistemi üzerinden yapabilmektedir. Bunun yanı sıra emeklilere SGK üzerinden de seçim yapma hakkı tanınıyor. EYT düzenlemesi ile emekli olan kişiler tercih ettiği banka üzerinden ödeme alabilecek.

para-kazanmak.jpg

Kamuya da özel banka tercih eden vatandaşlar 3 yıl taahhüt vererek maaş alma işlemi ve promosyon tutarlarını seçtikleri banka üzerinden alabiliyor. EYT düzenlemesine çıkması ile birlikte ilk maaş ödemesi alan emeklilerin ise en az 3 gün beklemesi gerekmektedir. EYT düzenlemesi kapsamında ödenecek promosyon tutarlarının ne zaman yatırılacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN