EYT'si henüz başlamamış olanlar yandı! 1 lira bile alamayacaksınız... Aylarca boşuna beklediniz

EYT'si henüz başlamamış olanlar yandı! 1 lira bile alamayacaksınız... Aylarca boşuna beklediniz

EYT kapsamında milyonlarca vatandaş emeklilik hakkına kavuşurken EYT’si hala başlamayanlar resmen yandı! Bu yüzden 1 lira bile alamayacaksınız… Hem aylarca boşuna beklediniz hem de beklenilen parayı alamayacaksınız. Uzman isim konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emeklilik hakkı kazanan vatandaşların sayısı 2 milyonu geçti. Öte yandan başvuru yapıp da EYT’si henüz başlamamış vatandaşlar da bulunuyor. Bu haber ise en çok onları ilgilendiriyor. Çünkü EYT’si henüz başlamamış olanlar bir lira bile para alamayacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, EYT’si henüz başlamamış olanlara bilgi verdi.

MAYIS AYINA KADAR BİTECEKTİ

Sosyal medya hesabı üzerinden EYT’lilere ilişkin sık sık paylaşımlarda bulunan Özgür Erdursun, yeni bir paylaşım yaptı. Erdursun, hükümet yetkililerinin Mayıs ayına kadar EYT’lilerin emekli aylığının bağlanma sürecinin biteceğini söylediklerini hatırlatarak, “Hükümet yetkilileri EYT’lilerde emekli aylığı bağlama süreci birkaç ay sürer Mayıs ayına kadar biter demişlerdi, biz Ekim ayını bulur hatta geçebilir demiştik” dedi.

yeni-proje-2.jpg

On binlerce EYT’linin hala emekli aylığının bağlanmadığını ifade eden Özdursun, “onbinlerce EYT’li müracaatta bulunmasına rağmen aylardır emekli aylığı bağlanmadı, emeklilik dosyalarında herhangi bir sorun var mı, bunu da bilmiyorlar! Bugün Çalışma Bakanı yıl sonuna kadar bekleyen dosyalar tamamlanacak diyor! Peki dosyalarında küçük bir sorun varsa beklediği sürenin aylığını alabilecek mi! Hayır! ayrıca Bağ-Kur’luysa aylarca bekleyip aylık alamayacak bir de fazladan beklediği sürenin Bağ-Kur primini ödeyecek” açıklamasında bulundu.

yeni-proje-1.jpg

GEÇMİŞ DÖNEM AYLIKLARI ALINAMAYACAK

Özgür Erdursun’un açıklamaları kapsamında EYT’ye başvurmasına rağmen hala EYT’si başlamamış vatandaşlar ne yazık ki bekledikleri sürenin aylıklarını yani geçmiş dönem alacaklarını alamayacak. Öte yandan Bağ-kur’lu olup da EYT’ye başvuran ama hala bekleyen vatandaşlar da geçmiş dönem aylıklarını alamamalarının yanı sıra bir de bekledikleri sürenin Bağ-Kur primini ödemek durumunda kalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN