Faizsiz evlilik kredisi alacaklar dikkat! Bu ayrıntı sizi yakabilir, kredilerde yeni bir detay daha bekleniyor

Faizsiz evlilik kredisi alacaklar dikkat! Bu ayrıntı sizi yakabilir, kredilerde yeni bir detay daha bekleniyor

Faizsiz evlilik kredisi müjdesi verildiğinden beri evlenecek gençler kredi koşullarını araştırıyor. Yeni gelen bir ayrıntıyla gençleri hayal kırıklığına uğratacak bir detay eklenmesi bekleniyor. Eklenmesi beklenilen bu detay birçok gencin beklentisini boşa çıkarabilir. İşte o detay...

Artan enflasyonla birlikte evlilik masrafları da artıyor. Evlilik masraflarından yakınan gençlere seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjde geldi. Seçim öncesi yapılan açıklamada, yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve 150 bin lira tutarında sıfır faizli evlilik kredisi verileceği belirtildi.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ KOŞULLARI SIKILAŞTI

0x0-faizsiz-evlilik-kredisi-basvuru-sartlari-2023-gozler-kabinede-150-bin-tl-faizsiz-evlilik-kredisi-ne-zaman-cika-1696840208981.jpeg

Evlilik kurumunun enflasyonist ortamdan etkilendiği bu dönemde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aldığı kararlarla enflasyonla mücadele edilmeye çalışılıyor. Bu nedenle kredi koşulları sıkılaştı.

“AİLE VE GENÇLİK BANKASI ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız" dedi.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Kredinin detayları ve başvuru tarihi, Cumhur İttifakı milletvekillerinin çalışmaları sonrasında belirlenecek.

EVLİLİK KREDİSİNDE YAŞ DETAYI

Kredinin doğru ve adil kullanımını sağlamak için yaş sınırlaması getirilmesi de bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN