Falyalı'nın tabutuna Türk Bayrağı ve KKTC bayrağı örtüldü

Falyalı'nın tabutuna Türk Bayrağı ve KKTC bayrağı örtüldü

İsmi Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen ve iki gün önce Kıbrıs'taki evi yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Halil Falyalı'nın cenazesi defnedildi. Falyalı'nın cenazesine başbakan, bazı bakan ve milletvekilleri de katıldı, tabutuna örtülen Türk Bayrağı ve KKTC bayrağı ise dikkat çekti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, "Kıbrıs'ta uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde olduğunu" ileri sürdüğü Kıbrıslı kumarhaneci Halil Falyalı, iki gün önce akşam saatlerinde Girne Çatalköy'deki evi önünde aracı içerisinde silahlı saldırıya uğradı. Lefkoşa’da Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Falyalı, hayatını kaybetti.

Falyalı'nın öldürülmesiyle ilgili İstanbul'da 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 kişinin daha olduğu belirtildi. Şüphelilerin cinayetin ardından KKTC'den tekne ile Türkiye'ye geçtiği kaydedildi. Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü ifade edildi.

halil.png
Halil Falyalı

CENAZESİ DEFNEDİLDİ

Falyalı’nın cenaze namazı, İskele bölgesinde bulunan Kumyalı köyündeki Kumyalı Şht. Polat Poyraz Camisi'nde öğle namazını müteakip kılındı.

Namaza, KKTC Cumhuriyet Meclisi Geçici Başkanı Ünal Üstel, Başbakan Faiz Sucuoğlu, bazı bakan, milletvekilleri, belediye başkanları, ailesi ve sevenleri katıldı.

f1.jpg

Falyalı'nın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Kumyalı Köy Kabristanlığı'na defnedildi.

TABUTUNA TÜRK BAYRAĞI VE KKTC BAYRAĞI ÖRTÜLDÜ

Falyalı'nın tabutuna örtülen Türk Bayrağı ve KKTC bayrağı ise dikkat çekti.

f2.jpg

HALİL FALYALI KİMDİR?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Mayıs ayında YouTube üzerinden yayınladığı yedinci videosunda, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla Kıbrıslı kumarhaneci Halil Falyalı'yı hedef almış, "Tüm para transferi Kıbrıs'tan dönüyor" demişti. Türk siyasetçilerle yakın ilişkileri bulunan Falyalı Ada'daki birçok kumarhanenin sahibi.

"Darp, adam kaçırma ve zorla alıkoyma" iddialarıyla aranan Halil Falyalı, 15 Ekim 2021'de Kuzey Kıbrıs'ta Girne Polis Müdürlüğü'ne giderek teslim olmuştu.

Sedat Peker'in basın sözcüsü olarak bilinen Emre Olur ise 19 Ekim'de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Falyalı tarafından siyasilere şantaj yapmak için çekildiği ileri sürülen "kasetlerin" ellerine geçtiğini söylemişti. Olur, "Üç sene önce Eray Kenanoğlu yasadışı bahis işi yüzünden vurulmuştu. Halil Falyalı’nın baskısıyla Sn. Reis Sedat Peker’i bu dosyaya katanlar Halil Falyalı’nın şantaj kasetlerinin Sn. Reis Sedat Peker'in eline geçeceğini hesaba katamamışlar. Allah çok büyük, hikâye devam ediyor" diye yazmıştı. Falyalı'nın polise teslim olmasının hemen ardından dönemin Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersan Saner hakkında sosyal medyaya özel bir video sızdırılmıştı.

Halil Falyalı, davayı yürüten savcının davayı geri çektiğini açıklamasıyla geçen yılın Aralık ayında serbest kalmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN