Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonrası öldü

KKTC’de ‘bahis ve kumarhane’ patronu olarak bilinen Halil Falyalı, aracına düzenlenen silahlı saldırı sonucu öldü. Falyalı, Sedat Peker'in videoları ile gündeme gelmişti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarda adı geçen KKTC’de kumarhane zincirleri olan Halil Falyalı Kıbrıs Çatalköy’de bulanan evinin yakınlarında silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişilerce aracına açılan ateşte şoförü olay yerinde, ağır yaralanan Falyalı da getirildiği Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Falyalı’nın aracının yaylım ateşine tutulduğu sırada eşi ve çocuklarının arkadaki zırhlı araçta bulunduğu öğrenildi. KKTC’de Les Ambassadeurs Hotel’in sahibi olan Halil Falyalı’yı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker kokain kaçakçılığı ve kara para trafiğini yönetmekle suçlamıştı. Falyalı’ya yönelik suikastın profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirildiği ve saldırganların adadan sürat teknesi ile kaçtığı iddia edildi.

Ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Falyalı, daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine nakledildi. YDÜ Başhekimi Prof. Dr. Müfit Yenen, Halil Falyalı'nın bütün müdahalelere karşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yenen, "KKTC saatine göre 19.45 itibariyle vücudunun pek çok noktasında ateşli silah yaralanması ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Halil Falyalı, hastanemizin, kardiyoloji, acil tıp, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi ve beyin cerrahisi uzmanlarından oluşan ekibi tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.

Saldırıda, Falyalı'nın şoförünün ise olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamada ise "Saat 19.00 sıralarında Çatalköy'de 20 Temmuz Caddesi üzerinde, iş adamı Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araca meçhul şahıs/lar tarafından açılan ateş sonucu, aracın şoförü Murat Demirtaş olay yerinde yaşamını yitirirken, olayda ağır yaralanan Halil Falyalı ise ambulans ile kaldırıldığı Yakın Doğu Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor." ifadeleri yer aldı.

FALYALI'NIN SUÇ DOSYASI

2010'da KKTC'de bir davada "tehdit" gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanan Falyalı, daha sonra serbest kalmıştı.

Falyalı, geçen yıl ekimde "darp", "soygun," ve "zorla alıkoyma" suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı.

Girne Kaza Mahkemesinde görülen dava, takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı aralıkta serbest kalmıştı.

Falyalı'nın bir suç davasının da ABD'de devam ettiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN