Şantaj kasetleri Sedat Peker'in eline geçti! İlk kurban KKTC Başbakanı

Şantaj kasetleri Sedat Peker'in eline geçti! İlk kurban KKTC Başbakanı

KKTC'de uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen Halil Falyalı’nın tutuklanmasının ardından, Peker cephesinden Falyalı'nın bütün şantaj koleksiyonunu ele geçirdikleri iddiası geldi. İlk kurban KKTC Başbakanı Ersan Saner oldu. Saner, kendisine ait olduğu iddia edilen kasetin sızdırılmasının ardından siyasetten çekilme kararı aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Halil Falyalı’nın geçtiğimiz günlerde tutuklanmasının ardından Başbakan Ersan Saner’in içinde yer aldığı bir ‘kaset’ iddiası patlak verdi.

'KASET PEKER’İN ELİNDE'

Ağırlaştırılmış müebbet ve 392 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan suç örgütü lideri Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur, sosyal medya hesabından dün yaptığı açıklamada, KKTC'de kumarhane işleten ve bir darp ve zorla alıkoyma iddiası nedeniyle tutuklanan Halil Falyalı'nın, siyasilere ve bürokratlara şantaj yapmak için çektiği kaset koleksiyonunun Sedat Peker'in eline geçtiğini söyledi.

Emre Olur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları açıkladı:

- 3 sene önce Eray Kenanoğlu yasadışı bahis işi yüzünden vurulmuştu. Mayıs 2021 itibariyle Sn. Reis Sedat Peker’in Halil Falyalı açıklamaları geldi.

- 3 sene sonra ise Halil Falyalı’nın baskısıyla Sn. Reis Sedat Peker’i bu dosyaya katanlar Halil Falyalı'nın şantaj kasetlerinin Sn. Reis Sedat Peker’in eline geçeceğini hesaba katamamışlar. Allah çok büyük, hikaye devam ediyor.

- Sn. Reis Sedat Peker’in söylediği gibi: Doğruların gözle görülmeyen orduları, vatan fedailerinin arasında da gözle görülmeyen bağlar vardır. Velhasıl biz her yerdeyiz, biz milyonlarız…"

Sedat Peker’in yayımladığı videoda Binali Yıldırım‘ın oğlu Erkam Yıldırım ve Mehmet Ağar‘la birlikte kokain ticareti yapmakla suçladığı Halil Falyalı, hakkında ‘darp, adam kaçırma ve zorla alıkoyma’ iddiaları nedeniyle çıkartılan tutuklama kararı üzerine bir süre önce Girne'de polise teslim olmuştu.

KASET SIZDIRILDI, SANER SİYASETTEN ÇEKİLDİ

Peker cephesinden gelen bu iddiaların ardından, Ersan Saner’e ait olduğu iddia edilen müstehcen bir video, sosyal medya üzerinden dolaşıma sokuldu.

Gazeteci Erk Acarer'in de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Falyalı'nın cezaevinden çıkmak için bürokratlara ve siyasilere müstehcen kasetleri üzerinden şantaj yaptığını ve elindeki şantaj kasetlerinde yer alan isimlerden birinin KKTC Başbakanı Ersan Saner olduğunu belirtmesinin ardından Saner, siyasetten çekilme kararı aldı.

'UCU TÜRKİYE'YE DE UZANIYOR'

Söz konusu videoyu izlediğini söyleyen ve "KKTC'de mide bulandıran işler oluyor ve maalesef bu işler hem KKTC Başbakanı hem de Türkiye'ye uzanıyor" diye yazan gazeteci Acarer, "Falyalı cezaevine gönderilmişti ama pazarlık başlattı. 'Beni çıkarın' diye şantaj yapmaya başladı. İddiaya göre, bürokrat ve siyasilere müstehcen kasetleri üzerinden baskı yaptı" ifadelerini kullandı.

Acerer, videoda kurgu görmediğini ancak meselenin özel hayat değil, kriminal kişilerin şantajlarına açık hale gelecek zafiyetlere sahip yetkililerin olması olduğunun altını çiziyor.

SANER: KONU SADECE BEN DEĞİLİM

Gelişmelere ilişkin “Konu sadece ben değilim. Saldırıya uğrayan ben, ailem, partim ve siyaset kurumumuzdur” diyen Ersan Saner’in yaptığı açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

"Genel Başkanlık yarışının son 10 gününe girilirken önce Güney Kıbrıs’tan satın alınan bir telefon numarasından şahıslara kurgulanmış bir video gönderildi. Öğleden sonra ise aynı video sosyal medyada yayınlanmaya başladı. Aylardır birileri tarafından böyle bir şey yapılacağı kulaklara fısıldanıyor ancak ben bir makama erişmek uğruna bir insanın ailesini, çevresini, partisini böylesine rencide edecek kadar seviyesiz bir tutum içine girileceğine ihtimal vermiyordum. Birilerinin benim çok sevdiğim ülkeme, partime hizmet etmemin önüne siyasi mücadele ile değil çirkin saldırılarla geçmek istediği nettir. Tamamen bu amaçla düzenlenmiş bir komplo söz konusudur. Hatta yer altı dünyası ile işbirliği yapıldığına dair saptamalar vardır. Bu halk beni iyi tanır. Eğer ailem, partim ve ülkem söz konusu ise her türlü kararı tereddütsüz verebileceğimi iyi bilir. Halkımız ve UBP’ lilerin bu komployu benimsemesi mümkün değildir. Görülecektir ki siyasi ahlaksızlıktan medet umanlara gereken cevap verilecektir.”

‘ADAY OLMAYACAK’ İDDİASI

Bu açıklamanın öncesinde ise Kıbrıs Gazetesi, Ersan Saner’in siyasetten çekilme kararı aldığını iddia etti. Haberde, hukuki sorunlar nedeniyle başbakanlık görevinden de izne ayrılması beklenen Saner’in yerine Nazım Çavuşoğlu ve Ünal Üstel’in vekalet etmesi beklendiği öne sürüldü.

HALİL FALYALI KİMDİR?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, “Hayata Korkusuzca Bakanlar Ölümden Korkmazlar” başlıklı yedinci videosunda, eski Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla Halil Falyalı’yı hedef almıştı. Peker, “Tüm para transferi Kıbrıs’tan dönüyor” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN