Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme: Kritik isim tutuklandı

KKTC’de ‘bahis ve kumarhane’ patronu olarak bilinen Halil Falyalı'nın öldürüldüğü silahlı saldırıda yeni bir gelişme yaşandı. Saldırıda kullanılan aracın şüpheli Ömer Tunç’a ait olduğu ortaya çıktı. Sabah saatlerinde mahkemeye çıkarılan Tunç hakkında 2 günlük tutukluluk kararı verildi. Kumarhane işletmecisi Halil Falyalı, Sedat Peker'in videoları ile gündeme gelmişti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarda adı geçen KKTC’de kumarhane zincirleri olan Halil Falyalı Kıbrıs Çatalköy’de bulanan evinin yakınlarında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

KKTC polisi tarafından gece boyunca gerçekleştirilen operasyonda Ömer Tunç isimli şüpheli şahıs göz altına alınarak sabah saatlerinde mahkemeye çıkarıldı.

2 GÜNLÜK TUTUKLULUK KARARI

Falyalı ve beraberindeki Murat Demirtaş’a yönelik saldırıda aracın sahibi olduğu belirlenen Ömer Tunç hakkında 2 günlük tutukluluk kararı verildi.

Hayatını kaybeden iş adamı Halil Falyalı, yarın Kıbrıs’ın İskele’ye bağlı Kumyalı köyünde toprağa verilecek.

SEDAT PEKER, İFŞAATLARINDA FALYALI'NDAN BAHSETMİŞTİ

KKTC’de Les Ambassadeurs Hotel’in sahibi olan Halil Falyalı’yı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker kokain kaçakçılığı ve kara para trafiğini yönetmekle suçlamıştı. Falyalı’ya yönelik suikastın profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirildiği ve saldırganların adadan sürat teknesi ile kaçtığı iddia edilmişti.

FALYALI'NIN SUÇ DOSYASI

2010'da KKTC'de bir davada "tehdit" gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanan Falyalı, daha sonra serbest kalmıştı. Falyalı, geçen yıl ekimde "darp", "soygun," ve "zorla alıkoyma" suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı.

Girne Kaza Mahkemesinde görülen dava, takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı aralıkta serbest kalmıştı. Falyalı'nın bir suç davasının da ABD'de devam ettiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN