Fay hatları bu bölgede gerildi gerildi durdu, büyük deprem kapıda! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik uyarı

Fay hatları bu bölgede gerildi gerildi durdu, büyük deprem kapıda! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik uyarı

Anadolu'da deprem riskine dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi gerildi, durdu. Beklemede" diyerek uyarılarda bulundu. İşte, Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem yorumu...

Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'ndeki bazı kentleri hariç hemen her bölgesinde deprem riski bulunuyor. Belirli dönemlerde yaşanan büyük depremler, vatandaşları daha bilinçli hale getirdi. Uzmanların açıklamaları ve tahminleri yakından takip ediliyor.

Deprem uyarıları sürdüren yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, "Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi gerildi, durdu. Beklemede" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, büyük depremlerden önce küçük depremlerin sayısının arttığını ve sonra derin bir dinginlik dönemine girildiğini, Anadolu'da da şu anda böyle bir durum olduğunu söyledi.

AHMET ERCAN DEPREM UYARISI

Gazete Pencere'de yer alan habere göre, Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Çok iyi yasa var, yönetmelik var, ancak para yoksa, yapacak bir şey yoktur. Varsıl kendini kurtarır, ya yoksula kim el verecek? Sorun burada yatıyor. Devletin kimsesizlerin kimsesi olması gerekir. Deprem, Türkiye'nin değişmez gerçeğidir.

Deprem sanayisi kurulmalı, bireysel ile devlet geliri arttırılmalı, çağdaş eğitim ile anlayışa ulaşılmalı, iç göç önlenmeli, nüfus denetlenmeli, yasa ile yönetmeliklere uyulmalı. Yoksa depremin adı ölüm olmayı sürdürür. Bilim tek çare."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN