Felaket Antalya'dan o illere sıçrıyor! AFAD'dan acil kodlu uyarı: Herkes teyakkuzda olsun

Felaket Antalya'dan o illere sıçrıyor! AFAD'dan acil kodlu uyarı: Herkes teyakkuzda olsun

AFAD tarafından yapılan acil kodlu uyarı ile o illere çağrı yapıldı. Önce Antalya’dan başladı şimdi de oralara sıçramak üzere. Hem yetkililer hem vatandaşlar tedbir almaları konusunda uyarıldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Antalya’da meydana gelen afet boyutundaki yağışlar şimdi de başka illere sıçramak üzere. Yağmurun bir anda bastırması ve aralıksız yağması sonucunda caddeler, sokaklar su altında kalırken şimdi de o illere uyarı yapıldı. AFAD, sosyal medya hesabı üzerinden hem yetkilileri hem de vatandaşları uyaran nitelikte bilgilendirme mesajı paylaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Burdur ve Isparta için turuncu yağış uyarısı yaparak, vatandaşları ve ilgili kurumları teyakkuz halinde olmaya çağırdı. Yapılan son değerlendirmelere göre, söz konusu illerdeki aşırı yağışların 14 Şubat 2024 sabahına kadar sürmesi bekleniyor.

yeni-proje-61.jpg

ANTALYA'DA SEL FELAKETİ

Antalya'da yaşanan sel felaketi, bölgeyi adeta felç etti. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen 1.486 ihbar üzerine, ekiplerin müdahale çalışmaları aralıksız sürdürülmekte. Yaşanan aşırı yağışlar sonucunda 989 vatandaşımız güvenli bölgelere tahliye edilmiş durumda. AFAD, durumu yakından takip etmek ve müdahale çalışmalarını koordine etmek üzere bölgeye bir Başkan Yardımcısı ve bir Daire Başkanı görevlendirdi.

yeni-proje-64.jpg

BÖLGEDE MÜDAHALE ÇALIŞMALARI

Bölgede toplam 398 personel, 63 araç, 24 motopomp, 7 kube motopomp, 13 dalgıç pompa ve 7 bot ile müdahale edilmekte. Bu zorlu süreçte, vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları büyük önem taşıyor.

Antalya'da özellikle 5 ilçede meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda iş yeri ve konut sular altında kaldı, yüzlerce araç mahsur kaldı. Valilik tarafından aşırı yağışların yol açtığı bu olumsuz koşullar nedeniyle okullar tatil edildi ve motosiklet kullanımı geçici olarak yasaklandı.

yeni-proje-65.jpg

VATANDAŞLARA ACİL UYARI:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu uyarısı, bölgede yaşayan ve seyahat edecek olan vatandaşlar için ciddi bir risk teşkil etmekte. Kurumlar ve bireyler, olası daha büyük felaketlerin önlenmesi adına verilen uyarılara ve alınan önlemlere uymalı, gerekli tedbirleri almalıdır. Halkımızın can ve mal güvenliği için bu tür durumlarda sergilenen dayanışma ve dikkat, olası zararların en aza indirilmesinde kritik rol oynamaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN