Fidan ve Lammy, telefonla görüştü: İlişkiler ve bölgesel sorunlar ele alındı

Fidan ve Lammy, telefonla görüştü: İlişkiler ve bölgesel sorunlar ele alındı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Türkiye ve İngiltere'nin dışişleri bakanları arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde iki ülkenin işbirlikleri ve bölgesel meseleler ele alındı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fidan'ın, Lammy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bakan Fidan, görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, iki ülkenin ortak projeleri ve stratejik işbirliklerinin artırılması gerektiğine vurgu yaptı. İngiltere'nin de Türkiye'nin bölgede oynadığı rolü ve iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini vurguladığı ifade edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLAR ARASINDA ÖNEMLİ TELEFON GÖRÜŞMESİ

Keçeli, görüşmede, Gazze'deki son gelişmeler ve bölgede artan gerilimin ele alındığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Bakanımız, İsrail'in ateşkese karşı çıkan taraf olduğunu hatırlatarak, çatışmaların bölgesel düzeye yayılma riskine dikkat çekti. İsrail'in saldırganlığının durdurulması gerektiğini kaydetti."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN