Fındığın yanına ek gelir olsun diye ektiler taleplere yetişemediler! Ordulunun yüzünü fındık değil o meyve güldürecek

Fındığın yanına ek gelir olsun diye ektiler taleplere yetişemediler! Ordulunun yüzünü fındık değil o meyve güldürecek

Ordulular o ürünü fındığın yanına ek gelir olsun diye ektiler taleplere yetişemediler. Yüksek verim alan Ordulunun yüzünü fındık değil o meyve güldürecek. İşte, verimli hasadın detayları…

20 yılı aşkın süredir Orduluların fındığa alternatif olarak ektiği kivide hasat her geçen yıl daha da artıyor. Ek gelir kapısı olsun düşüncesiyle ekime başlayan çiftçiler ise kendilerini bir anda taleplere yetişemez halde buldu.

ORDULUNUN YÜZÜ KİVİDEN GÜLECEK

Fındığa ek gelir olsun diye ekilen kivi kentin ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Yıllık verimi 10 bin tona yaklaşan bazı dönemlerde bu oranı da geçen kivi lezzetiyle de ünlenince, taleplere yetişmek de zor hale geldi.

orduda-kivi-uretimi-1.jpg

Özellikle soğuk kış günlerinde uzmanların da sık sık tüketim tavsiyesinde bulunduğu, C vitamini kivinin faydaları da saymakla bitmiyor:

  • C vitamini oranı yüksek olan kivi, bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde hücreleri serbest radikallerin zararlı etkilerinden de korur.
  • Lif bakımından zengin olan kivi, sindirim sistemi için çok faydalıdır. İçeriğindeki lif sayesinde sindirimi düzenler, kabızlığı önler.
  • Kivide bulunan beta-karoten göz sağlığına destek olur.
  • Potasyum oranı yüksek olan kivi, kan basıncının dengelenmesini sağlar. Böylece kalp sağlığını koruyarak, hipertansiyon riskini en aza indirir.
  • Antioksidan özelliği bulunan kivi, kansere karşı da koruyucu etki gösterir. Özellikle bağırsak kanseri riskini azalttığı bilinmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN