Fındık kabuğu elmas gibi değerlenecek...Herkes bu adamı konuşuyor! Fındık kabuğundan yerli kömür üretti

Fındık kabuğu elmas gibi değerlenecek...Herkes bu adamı konuşuyor! Fındık kabuğundan yerli kömür üretti

Denizli’de yaşayan bir girişimci, Hindistan cevizi kabuğundan yapılarak ithal edilen nargile kömürüne alternatif olarak fındık kabuğundan kömür üretimi gerçekleştirdi. Fındık kabuğu ile çeşitli meyve çekirdekleriyle onlarca deme yapan Bülent Öztürk, fındık kabuğundan ürettiği en yakın ürünün de ihracatını gerçekleştirmeye başladı. İşte detaylar…

Denizli’de profesyonel sporculuğun dışında mangal ve nargile kömürü sektöründe de önemli bir yatırımda bulunan Bülent Öztürk, Hindistan cevizinden yapılan ve senelerdir Türkiye’ye ithal olarak gelen nargile kömürüne alternatif bir ürün geliştirdi. Antep fıstığı ve pek çok meyvenin çekirdeğiyle onlarca deneme yapan Öztürk, ithal kömüre en yakın ev sağlıklı ürüne ulaştığı fındık kabuğundan yaptığı nargile kömürünü şimdi yurt dışına da ihraç etmeye başladı.

Üretime ilk başladığında işle ilgili bir bilgisi olmadığını söyleyen Öztürk, bir süre sonra nargile kömürü üretimi için harekete geçti. Farklı yöntem ve ürünler kullanan Öztürk, fındık kabuğundan nargile kömürü üretmeye başladı. Nargile kömürlerinin %95’inin ithal geldiğini aktaran Öztürk, “Bu yurt dışından gelen kömürlere alternatif olarak nargile kömürünü üretmeye başladım. Nargile kömürü yurt dışından Hindistan cevizi kömürü olarak Türkiye geliyor. Türkiye yüzde 95’i ithal gelen bir kömür. Ben atıl olarak kullanılan fındık kabuğunu yurt dışından gelen kömürlere alternatif olarak nargile kömürü ve kömür olarak üretmeye başladım. Restoranlara, köftecilere, balıkçı ve kokoreççilere üretmeye başladım” şeklinde konuştu.

findik-1.jpg

İSVİÇRE, ALMANYA, TUNUS, FRANSA VE İSPANYA’YA İHRAÇ EDİLİYOR

Fındık kabuğundan nargile kömürü üretene kadar çeşitli denemeler yaptığını söyleyen Öztürk, “Kömürlerimiz İsviçre, Almanya, Tunus, Fransa ve İspanya olmak üzere birçok yere de ihracat anlamında da çalışmalarımız oldu. Fındıktan olan kömür daha dayanıklı, kalorisi daha iyi ve yurt dışına da alternatif anlamında da en yakın olan ürün olduğu için fındıkla devam ediyorum. Mesela zeytin çekirdeğinden, Antep fıstığı kabuğundan, kayısı çekirdeğinden, vişne çekirdeğinden ve ceviz kabuğundan denedim. Ama en sağlıklısı, en iyisi fındık oldu” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN