İstanbul'da fiyat ve stok denetimleri başladı

İstanbul'da fiyat ve stok denetimleri başladı

Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta denetimlere işaret etmesiyle İstanbul Sultangazi Zabıta ekipleri, temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı marketlerde denetim yaptı. Zabıta, raflardan toplanan ürünlerin etiketleri ile kasa fiyatlarını karşılaştırırken aynı zamanda stok denetimi de gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta ''Kim olursa olsun, her alanda stokçuluk yapanın tepesindeyiz. Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum.'' sözleriyle fiyat ve stok denetimine işaret etmişti. Asgari ücret açıklamasını yaparken Erdoğan, ''Ortaya çıkan fahiş fiyatla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.'' ifadelerini yineledi.

Erdoğan'ın fiyat ve stok denetimine işaret etmesiyle İstanbul Sultangazi Belediyesi harekete geçti. Zabıta ekipleri, market ve işletmelerde; sebze ve meyve, temel gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin hem fiyatları hem de gramaj değerleri ile ilgili denetim yaptı. Rafta bulunan etiket ve kasa fiyatının farklı olduğu marketlere haksız fiyat uygulandığı kanaatine varılan ürünler Ticaret Bakanlığı'na gönderilip, incelemeye alınacağı belirtildi.

HAKSIZ FİYAT ETİKETİ OLAN MARKETLERE CEZA KESİLDİ

Sultangazi Belediyesi Zabıta Müdürü Yasemin Can gerçekleştirdikleri denetimlere ilişkin şikayetler üzerine rutin yapılan bir işlem olarak belirterek şu sözleri kaydetti:

''Sultangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak rutin market denetimlerimizi aralıksız gerçekleştiriyoruz. Reyon ile kasa arasındaki fiyat farkları konusunda sık sık vatandaştan şikayet alıyoruz. Ekiplerimiz her gün rutin bir şekilde vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine denetimlerini gerçekleştiriyor. Reyonda olmayan ürünlerin stoklanma ihtimaline karşı da marketlerin depoları denetleniyor. Bugün sabah saatlerinde 3 market denetledik. Bu marketlerin birinde yağ, peçete ve tuvalet kâğıdının raf ve kasa fiyatları tutmadığı için firmaya 6502 sayılı Tüketici Koruma Kanununa göre 54’üncü maddenin ikinci fırkasına göre zabıt tuttuk. Evrakları Ticaret Bakanlığı’na gönderdikten sonra gerekli yasal işleler yapılacak. Denetimlerimiz her gün ekiplerimiz tarafından devam edecektir.''

ÜRÜN SATIŞINDA SINIRLAMA

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de bazı marketlerin temel ihtiyaç gıdalarını stoklamaya başladığı ve İstanbul'un farklı semtlerinde bulunan bazı zincir marketlerde yağ, süt, un, şeker gibi ürünlerin satışları sınırlandırdığı sosyal medyaya yansımıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN