Fragman bitti asıl film şimdi başlıyor! O bölgeler için felakete hazır olun uyarısı

Fragman bitti asıl film şimdi başlıyor! O bölgeler için felakete hazır olun uyarısı

Son dakika haberi... Yazın başlangıcı olan Haziran ayına girmiş bulunmaktayız. Hava sıcaklıkları 4-5 derece birden artmasına rağmen bölge bölge yağışlar süremeye devam ediyor. Vatandaşlar 'Yağışlar ne zaman bitecek? Hava durumu bugün nasıl?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Fragman bitti asıl film şimdi başlıyor! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. Sağanak yağışlar birden vuracak. Sel felaketine dikkat!

Mayıs ayında etkili olan sağanak yağışlar Haziran ayında da devam ediyor. Hava sıcaklıklarının artmasına rağmen yağışlar devam ederken vatandaşlar 'Yağışlar ne zaman bitecek? Hava durumu bugün nasıl?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Fragman bitti, kış yeni başlıyor. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor. Sel felaketine dikkat! Sakın o günlerde dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Zonguldak çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

hghghg-2023-06-02t134624-344.jpg

Yağışların, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Burdur ve Isparta çevreleri, Antalya'nın batı kesimleri ile Bursa'nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Gök gürültülü Sağanak yağışların, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Burdur ve Isparta çevreleri, Antalya'nın batı kesimleri ile Bursa'nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: KIŞ YENİ BAŞLIYOR

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Haziran ayı ile birlikte ilk uyarısını yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Ökten, o illerde yaşayan vatandaşları uyararak şunları söyledi:

"Yeni başlıyoruz dersem inanır mısınız? 10 gündür kuvvetli yağış alan yerler, önümüzdeki 10 günlük toplamda geçtiğimiz 10 günden daha fazla yağış alacaklar. İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz yüksek miktarda yağış alacak. Toprak doydu. Sel riski daha da büyüyor."

b1.jpg

BU TARİHLERDE SAKIN DIŞARI ÇIKMAYIN!

Uyarılarına devam eden Kerem Ökten, önümüzdeki 10 günü işaret ederek "Ülkemizde önümüzdeki 10 gün içerisinde radar'da Macenta renginde kütleler oluşabilir. Radar'da güçlü yağışlar kırmızı renktedir. Kümülanimbus'un merkezinde ise bazen Macenta renk oluşur. Bu renk Kümülanimbus'un süper hücreye dönüştüğünü gösterir. Çok tehlikelidir." uyarında bulundu.

b2.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

2 HAZİRAN 2023 CUMA GÜNÜ

h1.png

3 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h2.png

4 HAZİRAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h3.png

5 HAZİRAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h4.png

6 HAZİRAN 2023 SALI GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN