Gazeteci Can Ataklı'ya 3 yıla kadar hapis istemi

Gazeteci Can Ataklı'ya 3 yıla kadar hapis istemi

Gazeteci Can Ataklı hakkında, 25 Aralık 2023 tarihinde YouTube kanalında yayınlanan bir videoda kullandığı ifadeler nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Ataklı hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Gazeteci Mustafa Can Ataklı hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ataklı'nın videoda, Irak'ın kuzeyinde yer alan Pençe Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit olan bir askeri babasıyla ilgili kullandığı ifadelerin, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu oluşturduğu belirtildi.

İddianamede, Ataklı'nın, şehit babasının "şehit haberini duyunca nasıl bir tepki verdiğini" sorduğu ve babasının verdiği yanıtı "boğazını kesecekmiş gibi" yorumladığını ifade etti.

Ataklı'nın bu ifadelerinin "şehit ve şehit yakınlarına karşı duyulan saygı ve sevgiyi azaltıcı, bu kesime karşı nefret ve düşmanlık duygularını tahrik edici nitelikte olduğu" savunuldu.

İddianamede, Ataklı'nın söz konusu videonun ardından sosyal medyada linç kampanyasına maruz kaldığı, kendisine yönelik tehdit ve hakaret içeren mesajlar gönderildiği de belirtildi.

Ataklı, ifadesinde şehit ve ailelerine yönelik herhangi bir hakaret veya aşağılama kastının olmadığını savundu. Ataklı, videoda kullandığı ifadelerin, şehit babasının verdiği yanıtı eleştirmek için kullandığını söyledi.

Ataklı, iddianamenin kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada "Bu dava, gazetecilik faaliyetlerimi engellemek susturmak için açıldı. Ben, gazetecilik faaliyetlerimi sürdürmeye devam edeceğim" dedi.

Ataklı, 19 Mart'ta İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN