Gazze'de ateşkes tasarısı BM'den geçti!

Gazze'de ateşkes tasarısı BM'den geçti!

BMGK'da, Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edildi. ABD ilk kez veto etmedi, teklife çekimser kaldı. ABD'nin kararının ardından Netanyahu'nun Washington'a gidecek İsrail heyetinin ziyaretini iptal ettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, bugün Gazze Şeridi’nde Ramazan ayı boyunca kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep eden tasarı üzerine toplandı. BMGK Gazze'deki ateşkes kararını onayladı.

ABD İLK KEZ ÇEKİMSER KALDI

15 üyeli BMGK'de geçici üyeler Cezayir, Ekvator, Guyana, Japonya, Malta, Mozambik, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya ve İsviçre tarafından hazırlanan karar tasarısı oylandı. Tasarı, 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edildi.

Gazze'de ateşkes için daha önce sunulan karar tasarıları veto eden ABD'nin bu kez çekimser oy kullanması dikkat çekti.

NETANYAHU'DAN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Güvenlik Konseyi'ndeki ateşkes görüşmeleri konusunda ABD'ye yönelik bir açıklama yaptı.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Netanyahu, ABD'nin, BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes çağrısı yapan kararını veto etmemesi halinde, İsrail Stratejik İşler Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Ron Dermer ve Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi başkanlığındaki İsrail heyetinin Washington'a ziyaretini iptal edeceğini söyledi.

ZİYARET İPTAL EDİLDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun üst düzey yardımcıları Ron Dermer ve Tzachi Hanegbi'nin Washington'a yapmayı planladığı ziyaret, BMGK oylamasında ABD'nin veto oyunu kullanmaması nedeniyle Netanyahu tarafından iptal edildi.

RUSYA VE ÇİN VETO ETMİŞTİ

Öte yandan Rusya ve Çin geçtiğimiz hafta sunulan ABD'nin Gazze'de acil ateşkes sağlanmasını talep eden karar tasarısını veto etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN