Gazze'den gelen 4. tahliye uçağı Ankara'ya indi: 44 vatandaş refakatçileriyle geldi

Gazze'den gelen 4. tahliye uçağı Ankara'ya indi: 44 vatandaş refakatçileriyle geldi

İsrail ve Filistin savaşında 'insani ara'nın ardından Gazze'den 4. tahliye uçağı Ankara'ya iniş yaptı. Sağlık Bakanı Koca, Gazze'den Türkiye'ye getirilen hastalar ile ilgili "Toplam gelen 23 hastamız 21 refakatçiyle birlikte 44 vatandaşımız gelmiş oldu. Bugüne kadar 114 hastamız, 86 kişi de refakatçıyla birlikte toplam 200 kişiyi Gazze'den getirmiş olduk" dedi.

İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım'da başlayan 4 günlük insani aranın sona ermesine saatler kala 2 gün daha uzatılması kararı verilmişti. Öte yandan, Gazze'den tahliyeler ise sürüyor. 4. tahliye uçağı Ankara'ya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanı Koca, Gazze'den Türkiye'ye getirilen hastalar ile ilgili açıklama yaptı. Koca, "Toplam gelen 23 hastamız 21 refakatçiyle birlikte 44 vatandaşımız gelmiş oldu. Bugüne kadar 114 hastamız, 86 kişi de refakatçıyla birlikte toplam 200 kişiyi Gazze'den getirmiş olduk" dedi.

Koca'nın paylaşımı şu şekilde:

"Bugün 4. tahliyemizi yapmış olduk. Toplam gelen 23 hastamız 21 refakatçiyle birlikte 44 vatandaşımız gelmiş oldu. Bugüne kadar 114 hastamız, 86 kişi de refakatçıyla birlikte toplam 200 kişiyi Gazze'den getirmiş olduk. 23 hastamızdan 4 kişi onkoloji hastası, ağırlıklı çocuk ve gençlerden oluşan hasta grubu. En küçüğü 7 aylık bebeğimiz. Hastaların ağırlıklı kısmı ortopedi ile ilgili. Bir hastamız göz ile ilgili travma sorunu olan toplam 23 hasta. Etlik Şehir Hastanesi'ne bu hastalarımızı almış olup tedavilerine başlayacağız. Dün bizim Mısır'da olan sağlık ekibimiz Gazze'de yerinde bir inceleme yaptılar. 3 bölge tespit edilmişti. Önümüzdeki birkaç günde nerede kuracağımızın kararını netleştirmiş olacağız"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN