Geçen sene on binlerce kişi akın etmişti, şimdi ise kar yok! Kayak merkezi bomboş kaldı: Sömestir sezonu açılamadı

Geçen sene on binlerce kişi akın etmişti, şimdi ise kar yok! Kayak merkezi bomboş kaldı: Sömestir sezonu açılamadı

Geçen sene on binlerce kişi kayak merkezine akın etmişti ancak bu sene durum farklı. Kar yağışının yetersiz olması sebebiyle kayak merkezi bomboş kaldı. Sömestir sezonu heyecanı bu kez yaşanamadı.

Türkiye'nin popüler kayak merkezlerinden Davraz Kayak Merkezi'nde yetersiz kar yağışı sebebiyle sezon açılamadı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde kar kalınlığının 75 santimetreye ulaştığı merkezde, bu sene beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Diğer bölgelerdeki kayak merkezlerinde ise sömestr tatili dolayısıyla hareketlilik yaşanırken, Davraz'da sessizlik hakim.

YETERLİ KAR YAĞMADI

kar-1.jpg

Davraz Kayak Merkezi İdari Koordinatörü Ozan Yılmaz, yeterli kar olmadığı için kayak ve kızak hizmeti veremediklerini belirtti. Geçen sezon yoğun ilgi gören merkeze bu yıl yerli ve yabancı turistlerin gelmediğini söyleyen Yılmaz, kar yağışının geciktiğini ve bu durumu iklim değişikliğine bağladıklarını ifade etti.

GEÇEN YIL 90 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİ GELMİŞTİ

kar-2.jpg

Davraz Kayak Merkezi, geçen sezon yoğun talep görmüş ve sömestr tatilinde 90 binden fazla ziyaretçi ağırlamıştı. Bu sene ise kar yağışının beklenen düzeyde olmaması sebebiyle merkez sessizliğe büründü. İdari Koordinatör Yılmaz, teleferik, telesiyej ve restoranların hizmete açık olduğunu belirterek, merkeze gelmek isteyenleri beklediklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN