Gelecek Partisi mülakat mağduru gençleri dinledi: Devlet adamı vatandaşları arasında ayrımcılık yapamaz

Gelecek Partisi mülakat mağduru gençleri dinledi: Devlet adamı vatandaşları arasında ayrımcılık yapamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde vaat ettiği "kamuda mülakatların kaldırılması" taahhüdü, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in son günlerde yaptığı açıklama ile kafa karışıklığına yol açtı. Bakan Tekin’in, yaptığı açıklamada "mülakat gibi mülakat yapacağız" ifadesi çelişkili bir durum oluşturdu ve kamuoyunda tartışmaya sebep oldu.

TBMM’nin 1 Ekim’de açılmasından hemen önce Gelecek Partisi mülakat mağduru gençlerle bir araya geldi. İstanbul Gençlik Kollarının hazırladığı programda; “Sözümüz Meclisten İçeri Girsin” sloganıyla mülakat mağduru gençler dinlendi. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel’in katıldığı programa çok sayıda gencin ilgi gösterdiği görüldü.

Programın açılışını yapan Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, “Konuşan değil, dinleyen bir siyasetçi profili ortaya koymak istiyoruz. Gençler konuşacak, biz dinleyeceğiz. Mülakat sorununun çözümü için iktidara sıkı bir markaj uygulayacağız.” dedi ve sözü doğrudan gençlere bıraktı.

whatsapp-image-2023-09-30-at-17-23-35.jpeg

Söz alan gençler mülakatlarda uğradıkları haksızlıkları ve şu anda yaşadıkları sıkıntıları ifade ettiler, konuyla ilgili Davutoğlu’na çok sayıda soru yönelttiler.

Gençlerin soru ve değerlendirmelerinden sonra Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel hazırladıkları ‘Gençlikte Gelecek Modeli: Acil Eylem, Kalıcı Vizyon Planı’ hakkında kısa bir sunum yaptı.

whatsapp-image-2023-09-30-at-17-23-34-1.jpeg

Sunum sonrasında Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, gençlerin sorularını cevapladı ve konuyla ilgili Gelecek Partisi’nin görüşü hakkında değerlendirmede bulundu. Davutoğlu konuşmasında “Devlet adamı vatandaşları arasında ayrımcılık yapamaz. Bu bağlamda torpili olanın değil, liyakatli olanın yani hak edenin kazandığı bir sistemi inşa etmek zorundayız. Kamuda çalışan istihdamında ve meslek içi yükselmede mülakat kaldırılmalı, yerine objektif kriterlere dayalı bir sınav sistemi getirilmeli.” mesajını verdi. Davutoğlu konuşmasının sonunda Gelecek-Saadet Meclis Grubu olarak, mülakatın kaldırılması konusunun mecliste yakından takipçisi olacaklarını mülakat mağduru gençlerle beraber grup toplantısında da önümüzdeki süreçte birlikte mesaj vereceklerini ifade etti.

whatsapp-image-2023-09-30-at-17-23-32.jpeg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN