Gençlere İşkur'dan harçlık! Meslek öğretiliyor üzerine bir de para veriliyor, başvuranlar aylık maaş gibi alacak

Gençlere İşkur'dan harçlık! Meslek öğretiliyor üzerine bir de para veriliyor, başvuranlar aylık maaş gibi alacak

İşkur'dan gençler için dev destek! Hem meslek öğretiliyor, hem de üzerine para veriliyor! Başvuranlar çalışıyor gibi maaş almaya başlayacak! Bu fırsatı sakın kaçırmayın...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işsizlikle mücadelede yeni bir adım atarak mesleki eğitim kurslarıyla işsizlere istihdam kapılarını aralıyor. İŞKUR'un düzenlediği bu kurslara katılan gençler, hem meslek sahibi olma fırsatı yakalıyor hem de devletten ödeme alıyor. İşgücü piyasasının talep ettiği mesleklerde düzenlenen bu kurslar, işsizler için umut ışığı oluyor.

KATILIMCILARA NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

6230334b4e3fe10a58f7588a.webp

Günlük ödeme, katılımcının hangi alanda eğitim aldığına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Mesleki eğitim kurslarına katılanlar için günlük ödeme 175,42 lira olarak belirlenirken, eğer kurs sanayi alanında ise bu tutar 285,06 liraya kadar yükseliyor. Engelli ve eski hükümlülere yönelik olarak düzenlenen kurslarda ise günlük ödeme istihdam garantisi olup olmadığına bağlı olarak 131,57 ila 175,42 lira arasında değişiyor.

KURS SÜRESİNCE 28 BİN 67 TL ÖDEME YAPILACAK

bakandan-odeme-mujdesi-hesaplarinizi-kontrol-edin-paralar-yatiyor-1-1200x675.jpg

İŞKUR'un sunduğu bu imkanlarla, meslek kurslarına katılan gençlere aylık (26 gün üzerinden) 4 bin 560 lira ödeme yapılıyor. Sanayi alanındaki kurslara katılanlar ise bu tutarı 7 bin 411 liraya kadar çıkarabiliyorlar. Engellilere ve eski hükümlülere yönelik kurslara katılanlara ise yine 26 gün üzerinden aylık 3 bin 420 ile 4 bin 560 lira arasında ödeme yapılıyor. 160 günlük kurs süresince yapılan ödeme ise 28 bin 67 lira ile 45 bin 609 lira arasında değişiyor.

KURSA KATILIM ŞARTLARI NELER?

olum-toptan-odemesi-hesaplama-nasil-yapilir-1200x675.jpg​​​​​​​

Kurslara katılanların iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ile Genel Sağlık Sigortası prim giderleri de İŞKUR tarafından karşılanıyor. Ayrıca, kursları başarıyla tamamlayan katılımcılara Kurs Bitirme Belgesi/Sertifikası veriliyor. Bazı meslekler içinse Mesleki Yeterlilik Belgesi alma fırsatı sunuluyor.

Kurslara başvuruda bulunmak isteyen adayların belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartlar arasında İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, ilgili mesleğin özel şartlarına uygun olmak ve iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak yer alıyor. Ayrıca emekli olmamak, yüklenicinin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak da katılım şartları arasında bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN