Gökten düşen taşla milyoner oldu! Koşa koşa almaya gitti, herkes onun peşine takıldı…

Gökten düşen taşla milyoner oldu! Koşa koşa almaya gitti, herkes onun peşine takıldı…

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin doğusunda garip bir olay yaşandı. Gökten taş yağarken o ise taşların peşine düştü. Taşları alan genç vatandaş resmen gökten düşen taşla milyoner oldu! Taşı aldığını duyan herkes onun peşine takıldı.

Kim derdi ki gökten düşen taş ile milyoner olacak? Herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken o taşların peşine düştü. Aldığı taşlarla da resmen milyoner oldu! Taşı aldığını duyanlar genç vatandaşın peşine düşerken o ise yaptığı açıklamalarla gündem oldu.

GÖKTAŞI SAYESİNDE MİLYONER OLDU

Geçtiğimiz hafta 2 Eylül Cumartesi akşamı saat 20.30 sularında Doğu ve Güneydoğu bölgesinde bir anda gökyüzü parıl parıl oldu. Birçok yerden çekilen görüntülerde gökten göktaşı düştüğü gözlemlendi.

Göktaşı düştüğü esnada Ergani ilçesinde bulunan Güneştepe Mahallesi’ndeki Umut Can Gümüş, gökyüzünün bir anda maviye büründüğünü görünce hemen harekete geçti.

tas.jpg

SAATLERCE ARADI SONUNDA BULDU

Gümüş, tarlasında yaklaşık 4 saat boyunca aramalar yaptıktan sonra gökten düşen taşı buldu. Taşı ilk gördüğünde dokunulmaz derecede sıcak olduğunu belirten genç vatandaş, bulduğu taşı hemen tişörtüne sararak evine götürdü. Ağırlığının 500 gram olduğunu aktaran Gümüş, o anları heyecanla anlattı.

tas2.jpg

4 MİLYONDAN SATIYOR

Taşın fotoğrafını çektikten sonra amcasına gösteren Güneş, uzman kişilerden görüş aldıktan sonra satışa çıkarttığını ifade ederek şunları söyledi:

“Elimdeki göktaşını köyümüzden az ötedeki taşlık alanda buldum. Taşı bulduğumda sıcaklığından dolayı elleyemedim. O sırada tişörtümü çıkarıp taşı içine koydum. Evde taşın fotoğrafını çekip öğretmen olan amcama gönderdim. Amcam da Ankara’da bu işlerle ilgilenen arkadaşlarına gönderdi. Arkadaşları da taşı kolonyayla yıkayıp parmağınızla taşı kazıyın dedi. Eğer siyah bir madde parmağa yapışırsa göktaşı olabileceğini söyledi. Meteor düştükten sonra 3-4 saat boyunca ben bu taşı aradım. Akşam olduğu için telefon ışığıyla aradım. En sonunda taşı buldum. İlk saatler taşın sıcaklığı geçmiyordu. Taşın ağırlığı yaklaşık 500 gram var. Taşın alıcısı olursa 4 milyon TL’ye satıyorum.”

tas3.jpg

GECE VAKTİNDE TAŞ PARIL PARILDI

Öte yandan taşı ilk bulduğunda parladığını söyleyen Güneş, “Akşam köyümüzdeki gençlerle oturuyorken gökyüzünde bir cisim kaydı. Bahsettiğimiz cisim de çok parlaktı. O parça yere düştüğünde ışık saçarak indi. Aslında çok merak da ettik biz gitmedik. O sırada Umut da yanımızdaydı. Umut saatlerce taşı aradı. Baktı ki sıcak bir taşın yerde durduğunu gördü. Taşı yanımıza getirdiğinde elimize alamıyorduk. Gece olduğu için taş parlıyordu da” dedi.

TAŞTAN GELEN PARAYLA KÖYE KATKIDA BULUNACAKLAR

Taşı sattıkları zaman köye katkıda bulunacaklarını ifade eden Güneş, sözlerini şöyle tamamladı:

“2 gün öncesine kadar böyle bir taşa hiç rastlamadık. Meteorun düşmesinden sonra çocuklar gidip bölgede araştırma yapıyor. Orada taşı bulup eve getiriyorlar. Şimdiye kadar ilk defa böyle bir cisme rastladık. Kuzenim Ankara’da birileriyle irtibata geçmiş. Kendisi taşı kazıdığınız takdirde parmağınızda bir renk oluşursa meteor taşının olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Herkesin köyümüzü gelip tanımasını tabi ki çok isteriz. Sonuçta köyümüze meteor taşı düşmüş. Olur da taşı anlaşabileceğimiz birine satarsak köyümüze de katkıda bulunacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN