Gökyüzünde aniden bir ışık belirdi! Birçok ülkeden görüldü: Herkes kamerasına sarıldı, o anlar böyle kaydedildi

Van'dan, çevre illerinden ve birçok ülkeden görülen o görüntüler izleyenleri şaşkına çevirdi. Gökyüzünde aniden bir ışık belirdi, bir süre durduktan sonra yok oldu. Herkes kamerasına sarıldı, o anlar böyle kaydedildi...

Van ve çevre illerde dün akşam saatlerinde gökyüzünde beliren gizemli bir ışık, kısa süreli paniğe neden oldu. Saat 22.00 sularında Van semalarında ortaya çıkan bu esrarengiz ışık, gökyüzünde belirli bir süre durduktan sonra aniden kayboldu. Van ve Hakkari ile birçok Orta Doğu ülkesinde gözlemlenen bu fenomen, vatandaşlar tarafından cep telefonlarının kameralarıyla görüntülendi.

Olaya tanık olan Saim Yüksek ve ailesi, akşam saatlerinde gökyüzünde aniden beliren ışıklı bir cisim gördüler ve hemen cep telefonlarıyla bu cisimi görüntülediler. Yüksek, bu olayın herkesi şaşırttığını ve farklı yorumlara neden olduğunu belirterek “Uluslararası uçakların güzergahı oluğu için ben de uçak düştü sandım. Daha sonra cismin Rusya’nın kıtalar arası balistik füzesi olduğunu öğrendik. Görüntüyü sosyal medyada da gördük. Van’da, İran ve Kuzey Irak’tan da görülmüş. Uçağın düşme ihtimali ise beni korkuttu” dedi.