Google depremi önceden bildi! O model telefonu olanlar Marmara depremini önden hissetti

Google depremi önceden bildi! O model telefonu olanlar Marmara depremini önden hissetti

İstanbul'da hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depreme dair gelişmeler aktarılıyor. Deprem uyarısının ardından Marmara'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki sistem, Kandilli ve AFAD tarafından paylaşıldı. Sosyal medyada paylaşılanlara göre, o telefonlar depremi önceden bilmeyi başardı. Peki, bu deprem öncü deprem olabilir mi? İşte tüm detaylar...

Ülke gündeminde yer alan Marmara depremi, İstanbul tarafından şiddetli bir şekilde hissedildi. Depremin büyüklüğü 5.1 seviyelerinde olurken, görüntüler sosyal medyada viral oldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, o model telefonu olanlara depremin bilgisi önceden gitti.

İSTANBUL'DA DEPREM

Son dakika haberine göre, İstanbul'da hissedilen 5.1 büyüklüğündeki deprem gündemde yerini aldı. AFAD tarafından yapılan detaylı paylaşıma göre, deprem Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana geldi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 4,73 kilometre derinliğinde yaşanan depremin, deniz yüzeyinin 8,98 kilometre derinliğinde olduğu dikkat çekti.

3 DAKİKA ARAYLA 2 DEPREM

Saat 10.42'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden sadece 3 dakika sonra 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği paylaşılıyor. Depremlerin öncü olup olmadığına dair henüz bir bilgi paylaşımı yapılmadı.

gafvbbcx0aa81e2.jpg

1 DAKİKA ÖNCESİNDEN DEPREMİ BİLDİRDİ

Marmara'da meydana gelen deprem felaketinin ardından sosyal medya paylaşımları viral oldu. Bir android cep telefonu kullanıcısı tarafından yapılan paylaşıma göre, İstanbul'da yaşanan depremi Google 1 dakika öncesinde bildirdi.

Deprem yaşanmadan önce telefonuna gelen bildirimde, "Hafif sarsıntı bekleniyor. İlk tahminlere göre 5.0 büyüklüğünde." yazısıyla Marmara depremini önceden hissettiği dikkat çekti. Hayat kurtarmak için yeterli bir süre olarak görülen 1 dakika android cep telefonlarına övgü yağdırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN