Grand Kartal Otel yangını: Aileler eğitmenler hakkında suç duyurusunda bulundu

Grand Kartal Otel yangını: Aileler eğitmenler hakkında suç duyurusunda bulundu

Grand Kartal Otel’deki yangında hayatını kaybeden iki gencin aileleri, kayak kampında görevli bazı eğitmenlerin ihmali olduğu iddiasıyla savcılığa başvurdu. Dosya kapsamında kamp sürecindeki sorumluluklar ve alınan önlemler mercek altına alınacak.

Bolu’daki Grand Kartal Otel’de çıkan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin adli süreçte yeni bir gelişme yaşandı. Yangında yaşamını yitiren 18 yaşındaki Ömür Kotan ile 15 yaşındaki Eren Bağcı’nın aileleri, çocuklarının bağlı bulunduğu kayak kulübündeki bazı isimler hakkında savcılığa başvurdu.

Hayatını kaybeden iki çocuğun, Başkent Kayak ve Doğa Sporları Kulübü’nün Ankara’dan Bolu’ya düzenlediği kayak kampına katıldığı öğrenildi. Kamp kapsamında Grand Kartal Otel’de konaklayan grup, yangının çıktığı gece otelde bulunuyordu.

“SORUMLULUKLARI VAR” İDDİASI

Aileler, yangından sağ kurtulan kulüp başkanı ve kayak eğitmeni M.G. ile kulüp bünyesinde görev yapan kayak eğitmenleri E.A. ve Y.A.’nın, çocukların güvenliğinden sorumlu olduklarını savunuyor. Suç duyurusunda, kamp sürecinde yeterli önlem alınmadığı ve gerekli gözetimin sağlanmadığı iddialarına yer verildi.

ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Yapılan başvurunun ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosya üzerinden değerlendirme yaptığı ve iddialara ilişkin inceleme başlattığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında eğitmenlerin sorumluluklarının ve olay anındaki rollerinin araştırılması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN