Gültekin Uysal'dan Adalet Bakanı'na AYM tepkisi: Mesele normlar arası hiyerarşi, ast-üst ilişkisi değil!

Gültekin Uysal'dan Adalet Bakanı'na AYM tepkisi: Mesele normlar arası hiyerarşi, ast-üst ilişkisi değil!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay ve AYM arasındaki Can Atalay gerilimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç'un mahkemeler arasında 'ast-üst' ilişkisi yok ifadelerine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan da tepki geldi. Büyük harflerle "ÇARPITMAYIN!!!" diyen Uysal, "Mesele normlar arası hiyerarşi, mahkemeler arası hiyerarşi/ast-üst ilişkisi değil!!" şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ATGV Antalya Hakimevi'ndeki Yargı Teşkilatı Toplantısı'na katıldı. Burada Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay için AYM'nin verdiği "hak ihlali" kararına uymayan Yargıtay'ın AYM üyelerine soruşturma açması tartışmalarına değinen Tunç, yeni anayasayı işaret etti.

Tunç, mahkemeler arasından 'ast-üst' ilişkisi yok derken sorunun çözümü için yeni anayasayı işaret etti. Tunç, "Yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğu açıktır. Anayasada değişiklik yapmadan sorunu kalıcı çözemeyiz" ifadelerini kaydetti.

Bakan Tunç'un 'ast-üst' ilişkisi yok ifadelerine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan da tepki geldi. Büyük harflerle "ÇARPITMAYIN!!!" diyen Uysal, "Mesele Normlar arası hiyerarşi, mahkemeler arası hiyerarşi/ast-üst ilişkisi değil!!" şeklinde konuştu.

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal sosyal medyadan konuya ilişkin şu sözleri dile getirdi:

"Sn Bakan, ÇARPITMAYIN!!!

Mesele Normlar arası hiyerarşi, mahkemeler arası hiyerarşi/ast-üst ilişkisi değil!!"

"YARGI KRİZİ’nde ESASI KAÇIRMAYALIM!!!

Türkiye’de son yaşanan normlar hiyerarşisini yokedici, kamu düzenini sarsıcı Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında yaşandığını varsaydığımız krizin esas merkezi keyfi rejim CB Hükümet Sistemidir!!! Devletin yüksek yargı kurumlarının arasında çıkmış gibi görünen krizin temeli ‘Bir Kişi/RTE’ nin hem Yürütme’yi, hem Yasama’yı, hem de kurulan mekanizmalarla HSK eliyle ve doğrudan atamalarla Yargı’yı kontrol etmesidir!

Erdoğan, Gezi Parkı’nda ortaya çıkan toplumsal direnci özelde kendisi/ailesi ve iktidarı için varoluşsal bir tehdit olarak gördüğü için YARGI’yı kontrol edebilmesi dolayısıyla Gezi Davası üzerinden Bir DÜŞMAN HUKUKU uyguluyor. Özelde Tip Mv Can Atalay üzerinden yaşanan hukuksuzluklar zinciri, Türkiye’de Demokrasi ve Hukuk’un boğuluşunun son etabıdır.

Erdoğan, bildiğimiz krizin arkadasında ve merkezinde olduğu gerçeğini dünkü 10 Kasım Konuşmasıyla zımnen itiraf etmiş oldu. Bir de aklınca ‘Yeni Anayasa’ teranesi için argüman ve gerekçe üretmeye çalışıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN