Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Sağlık Bakanlığı koordinesinde yürüttüğü “Tam Buğday Ekmeğini Yaygınlaştırma” kampanyası, Konya’dan sonra Çorum ve Erzurum’da da uygulanmaya başlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Sağlık Bakanlığı koordinesinde yürüttüğü “Tam Buğday Ekmeğini Yaygınlaştırma” kampanyası, Konya’dan sonra Çorum ve Erzurum’da da uygulanmaya başlandı.
Kampanya ile Çorum Valiliği ve kentteki kamu kuruluşları arasında yapılan işbirliği protokolüyle Hitit Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki fırında 2 Şubat tarihinde tam buğday ekmeği üretilmeye başlandı. Meslek lisesi öğrencileri, usta öğreticiler ve öğretmenlerin gözetiminde günlük yaklaşık 6000 tam buğday ekmeği üretiliyor.
Öğrenciler tarafından küçük somun ekmek olarak üretilen ekmekler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki taşımalı eğitim merkezleri ve yemekhanesi olan kamu kuruluşları aracılığı ile tüketime sunularak, kentte tam buğday ekmeği tüketiminin artması amaçlanıyor.
HEDEFTE TÜKETİMİ ARTIRMAK VAR
Hitit Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Özcan Sökmen, AA muhabirine, tam buğday ekmeğinin daha sağlıklı ve besleyici olmasından dolayı toplumda tüketimin yaygınlaşması gerektiğini söyleyeerk, "Burada ürettiğimiz ekmekleri taşımalı eğitim kurumlarına verdiğimiz yemeklerde, ortaöğretim kurumlarına verdiğimiz yemeklerde, Ortaköy ilçesine verdiğimiz yemeklerin tamamında her öğrenci için 2 tam buğday ekmeği olacak şekilde göndermekteyiz. Günlük 5-6 bin tam buğday ekmeği üretmekteyiz. Bunun haricinde Çorum Valiliği, Belediyenin yaptığı etkinlikler için de tam buğday ekmeği üretiyoruz." dedi.
300 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
300 öğrencinin eğitim gördüğü okulun fırınında ise 10 öğrencinin eğitim görerek üretim yaptığı söyleyen Sökmen, "10 öğrencimizle günlük 6 bin tam buğday ekmeği üretiyoruz. Günlük 5 bin kişilik yemek. Kafeteryamız için günlük 150 kilograma yakın kuru pasta üretilmektedir. Aylık 2 bin 500 yaş pasta üretilmektedir. Bunların tamamı okulumuzdaki öğrenci ve öğretmenler tarafından yapılmaktadır." diye konuştu.
12. sınıf öğrencisi Azra Karslı da önceden tam buğday ekmeği tüketmediğini, fırında üretime başlayıp faydalarını öğrenince tüketim tercihini değiştirdiğini anlattı:
"2 Şubat'ta tam buğday ekmeği üretmeye başladık. O günden beri evimde de tam buğday ekmeği tüketiyorum. Aileme ve çevremdeki herkesi tam buğday ekmeği tüketmeleri konusunda teşvik ediyorum."