Hafta sonu plan yapanlar yandı! Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı: İkisi birden Türkiye'yi vuracak

Hafta sonu plan yapanlar yandı! Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı: İkisi birden Türkiye'yi vuracak

Son dakika haberi... Hafta başından bu yana etkili olan sıcak hava dalgası yerini yağışlara bırakıyor. Hafta sonuna plan yapanlar dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Kuvvetli yağışlar iki ilimizi birden vuracak. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, saat vererek uyardı. O saat aralığında sakın dışarı çıkmayın. Hem lodos hem de sağanak yağış geliyor!

Mart ayının başından bu yana etkili olan sıcak hava dalgası etkisini sürdürmeye devam ediyor. İstanbul'da yer yer yağışlar görülse de beklenen kar yağışları bir türlü görülmedi. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'da tekrardan yağışlar etkisini gösterecek mi?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, saat vererek uyardı. İkisi birden Türkiye'yi vuracak. Sakın o saatlerde dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemizin 11.03.2023 Cumartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güney ve iç kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Cumartesi günü; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de, Pazar günü; Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Pazartesi günü Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun batısında beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

ghghgh-31.jpg

Rüzgârın; Cumartesi günü yurt genelinde güney yönlerden (Lodos) kuvvetli, Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz’de fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına, Pazar günü; Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’da fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun güneyi ve doğusunda toz taşınımı beklenmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İKİSİ BİRDEN TÜRKİYE'Yİ VURACAK!

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, hafta sonu plan yapanları uyardı. Cumartesi günü için kuvvetli yağış beklediğini belirten Ökten, "Yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetli lodos bekleniyor. Yağış da gelecek. Batı ve iç bölgelerin tamamında kuvvetli yağış bekleniyor. Kıyı Ege ve Trakya'da sabah erken, İstanbul'da öğlen, Ankara'da akşam yağış kuvvetli. Migren başlıyor." uyarında bulundu.

b5.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

10 MART 2023 CUMA GÜNÜ

h1.png

11 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h2.png

12 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

h3.png

13 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h4.png

14 MART 2023 SALI GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN