Hafta sonuna program yapanlar dikkat! Meteoroloji'den yeni uyarı: Uçak seferleri dahi iptal olabilir

Hafta sonuna program yapanlar dikkat! Meteoroloji'den yeni uyarı: Uçak seferleri dahi iptal olabilir

Türkiye'yi esir alan sıcak hava dalgalarının yanı sıra meteoroloji uzmanlarından yeni uyarılar geldi. Hafta sonu planı yapanlara gelen uyarı sonucunda planlarınız iptal olabilir. İstanbul'un özellikle o bölgelerinde etkili olacak hava olayları nedeniyle tedbirler alınması gerektiği belirtiliyor. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de etkili olan sıcak hava dalgaları, El Nino, eyyam-ı bahur ve son olarak Basra sıcaklıkları gündemden düşmek bilmiyor. Hava sıcaklığında peş peşe gelen rekorlar ise vatandaşı bunaltmaya devam ediyor.

CAN ALICI SICAKLAR

Aşırı sıcaklıklar nedeniyle meteoroloji uzmanlarından sık sık açıklama gelirken, yükselen sıcaklık kuraklık tehlikesini de beraberinde getiriyor. Özellikle, İstanbul'da artış gösteren hava sıcaklığı ve nüfus yoğunluğu barajlardaki suların çekilmesine neden oldu.

Küreselde yaşanan aşırı sıcaklıkların iklim değişikliğinden ve küresel ısınmanın etkisinden kaynaklandığı belirtiliyor. Dünya üzerinde binlerce insanın ölümüne neden olan sıcaklık, Türkiye'de de can aldı. Ağustos ayına girmemiz ile birlikte yükselen sıcaklıkların ne zaman düşeceği ise merak konusu oldu.

f3ttgz5xoaahcqb.webp

HAFTA SONU PLAN YAPANLARA UYARI

Yüksek sıcaklıklar ile birlikte yağışların olmaması tehlikenin boyutunu giderek artırıyor. Sosyal medya üzerinden hava olayları hakkında sürekli olarak paylaşımlarda bulunan Kerem Ökten, hafta sonu planı yapanlara "Dikkat!" diyerek seslendi. İstanbul halkını uyaran uzman isim önümüzdeki gün (Pazar günü) itibariyle kuvvetli Poyraz'ın eseceğini bildirdi.

Poyraz'ın etkili olacağı bölgeler ise Çatalca ve Silivri olarak işaret etti. Kerem Ökten açıklamalarında, "Dikkat! Yarın (Pazar) İstanbul'da Poyraz kuvvetli. Özellikle Çatalca ve Silivri hattı rüzgardan çok etkilenecek. İstanbul havalimanında aksamalar yaşanabilir. Ayrıca Çanakkale boğazı da kuvvetli esecek..." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN