Hakim Akın Gürlek, Kılıçdaroğlu'na açtığı davayı kaybetti

Hakim Akın Gürlek, Kılıçdaroğlu'na açtığı davayı kaybetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yeni Zekeriya Öz" dediği İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek, Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davasını kaybetti. Davanın sonucunu duyuran Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, "Akın Gürlek hüsrana uğradı" dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek, kendisine yönelik ifadelerinden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 75 bin, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e 50 bin liralık tazminat davası açmıştı. Dava dilekçelerinde, Kılıçdaroğlu ve Özel'in, verdiği bir karardan dolayı Akın Gürlek hakkında, 'hakaret ve kabul edilemeyecek sıfatlar ile yakıştırmalar' görüşleri savunuldu.

Gürlek'in kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışıldığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu'na açtığı davanın sonucu belli oldu. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Gürlek’in açtığı tazminat davasını kaybettiğini açıkladı.

"BİRÇOK HUKUKSUZ KARARA İMZA ATTI"

Kararı sosyal medya üzerinden duyuran Çelik, "Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi'nce verilen kararı tanımayan, kamuoyunun da bildiği birçok hukuksuz karara imza atan, tam da bu nedenlerle Genel Başkanımızın; ‘yeni Zekeriya Öz’ eleştirisine muhatap olan İstanbul ACM Başkanı Akın Gürlek hüsrana uğradı!" dedi.

"Genel Başkanımızın 20 Ekim 2020 tarihli Grup toplantısındaki eleştirileri nedeniyle İstanbul 24. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açmış olan Akın Gürlek bugün yapılan duruşmada davayı kaybetti!" diyen Çelik, "Davayı elbette Genel Başkanımız kazandı! Kemal Kılıçdaroğlu yine haklı çıktı" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN