Halk TV'de bir ayrılık daha: Buket Güler Ozan da istifa etti

Halk TV'de bir ayrılık daha: Buket Güler Ozan da istifa etti

Halk TV’de son dönemde yaşanan ayrılıklara bir yenisi daha eklendi. Seda Selek ve Sorel Dağıstanlı’nın ardından Buket Güler Ozan da kanalla yollarını ayırdığını açıkladı. Ozan, yaptığı paylaşımda “Mesleğimizin haysiyetini koruyan tüm meslektaşlarımla dayanışma içindeyim” ifadelerini kullandı. Öte yandan Selek, ayrılık gerekçesini kanal yönetim anlayışı ve gazeteciliğin değersizleştirilmesi olarak açıklarken, Dağıstanlı ise Selek’e verdiği destek nedeniyle görevinden ayrıldığını duyurmuştu.

Halk TV’de peş peşe yaşanan ayrılıklar sürüyor. Seda Selek ve Sorel Dağıstanlı’nın ardından gazeteci Buket Güler Ozan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Halk TV’den ayrılma kararı aldığını duyurdu. Ayrılık kararını yöneticilere ilettiğini belirten Ozan, yıllarca editöryal bağımsızlığa gölge düşmeden çalışma imkanı bulduklarını ifade ederek çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

"MESLEĞİMİZİN HAYSİYETİNİ KORUYAN TÜM MESLEKTAŞLARIMLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİM"

Ozan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yaşananların ardından benim de sizlerle paylaşmak istediklerim var. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, Halk TV ile yollarımı ayırma kararımı bugün yöneticilerime ilettim.

Yıllarca editöryal bağımsızlığımıza gölge düşürmeden çalışmamızı sağlayan yöneticilerimize ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Bu süreçte; ayrılan ya da kalan, mesleğimizin haysiyetini her koşulda koruyan tüm meslektaşlarımla dayanışma içindeyim. Yaşasın hakikat, yaşasın gazetecilik!"

NE OLMUŞTU?

30 Nisan’da Halk TV’den ayrıldığını açıklayan Seda Selek, uzun yıllardır sunduğu “Neden-Sonuç” programının sonunda izleyicilere veda etmişti. Ayrılık kararına ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapmayan Selek, yayında yalnızca “Bilin ki son derece haklı gerekçelerim var” ifadelerini kullanmıştı.

Selek’in ayrılığının ardından kanalda bir ayrılık daha yaşandı. 8 Mayıs’ta açıklama yapan Sorel Dağıstanlı da Halk TV ile yollarını ayırdığını duyurdu. Dağıstanlı, kararının gerekçesini, “5 yıldır görev yaptığım Halk TV’den ayrılmış bulunmaktayım. Nedeni, bir süre önce arkadaşım Seda Selek'in ayrılığı ile ilgili yaptığım sosyal medya paylaşımı” sözleriyle açıkladı.

Daha sonra Sorel Dağıstanlı’nın paylaşımını alıntılayan Seda Selek, Halk TV’den ayrılma nedenlerine ilişkin daha kapsamlı bir açıklama yaptı. Selek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Herkes ayrılık gerekçelerimi merak etmiş, anlıyorum. Niyetim kendimi özne, yaşadıklarımı da, ülkenin bu kadar ciddi sorunları varken burada kriz haline getirmek değildi. O nedenle yayında "kendime göre haklı gerekçelerim var' demekle yetindim. Madem merak ediliyor ve gazetecilerin dayanışmasının bile yer yer önüne koyuluyor, o halde iki satır yazayım; Halk TV benim ikinci evimdi. Orada dostlarımı bıraktım, izleyicilerimi bıraktım. 25 yıldır emek verdiğim, severek yaptığım mesleğime, gelecekte ne olacağını bilmeden ara vermiş oldum.

İstifamın sebebi sadece Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu'nun yönetim anlayışıdır. Bu anlayışın yol açtığı adaletsizlik ve nobranlıktır. Gazeteciliğin değersizleştirilmesidir. Bu mesleğin bilinmemesi ve ısrarla doğasına aykırı tutum ve davranışlardır. Tekrar tekrar söylüyorum, bütün bunlara rağmen işini yapmaya çalışan emekçi arkadaşlarımız ve yöneticilerimizin gayreti, iyi niyetli çabaları bunca zaman dayanmama vesile olmuştur. Halk TV'yi var eden onlardır. Fakat dostum Sorel Dağıstanlı'nın bana destek olduğu için ekrandan uzaklaştırılması işleri başka bir boyuta getirdi. Artık açık açık yazma, dayananışma vaktidir!"

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN