Hamsi bolluğu hem tezgaha hem denize bereket getirdi! Balıkçıların yüzü gülüyor: Denizlerdeki çeşitlilik tezgahları süslüyor

Hamsi bolluğu hem tezgaha hem denize bereket getirdi! Balıkçıların yüzü gülüyor: Denizlerdeki çeşitlilik tezgahları süslüyor

Bu yıl denizlerde yaşanan hamsi bolluğu hem tezgaha hem denize bereket getirdi. Balıkçıların yüzü gülerken, denizlerdeki çeşitlilik de tezgahları süslüyor…

Karadeniz’de bu sezon hamsi bolluğu yaşanıyor. Yaşanan bolluk sadece tezgahları değil deniz ekosistemini de hareketlendirdi. Hamsinin yoğun olduğu yerlerde diğer balık türlerine de rastlanırken, bu durum tezgahlara da olumlu yansıdı. Kıyı balıkçılarının oltalarına normalde çok sık görülmeyen mırmır balığı ve uskumru gibi balıklar takılmaya başladı. Balıkçılar Karadeniz’de bu türlerin yoğun olmasının son yıllarda rastlanan nadir bir durum olduğunu belirtiyor.

hamsi-bollugu-1.jpg

HAMSİ BOLLUĞU BALIKLARIN BOYUNU DA OLUMLU ETKİLEDİ

Hamsi bolluğu sadece çeşitliliği değil, balıkların boyutlarını da etkiledi. Özellikle istavrit, bulduğu zengin besine bağlı olarak olağan dışı bir büyüme gösterdi.

hamsi-bollugu-2.jpg

Balıkçıları şaşırtan türlerin hamsinin ardından geldiğini düşündüklerini söyleyen balıkçı esnafı Musa Tafralı, "Bu yıl hamsinin bolluğundan dolayı kıyı balıklılarımız için de çok bereketli bir yıl geçiyor. Çok nadir görülen balıklar bu yıl bollukla başladı. 3 tanesi yaklaşık 1 kilogram gelen iri istavritler çıkmaya başladı. Uskumru Karadeniz’de nadir görünürdü ama bu yıl bayağı bereketli oldu. Mırmır balığı Ege balığıdır ama Karadeniz’de, Pazar ilçesinde çoğalmaya başladı. Kıyı balıkçılığı gitgide artmaya başlıyor. Uskumrunun artması da bizi çok şaşırtıyor. Bu balıklar Marmara Denizi ve Ege Denizi balıkları. Karadeniz’de bu balıklar gitgide artmaya başladı. Bu bolluğun hamsinin bolluğundan kaynaklandığını düşünüyoruz. Çünkü çok yoğun hamsicilik var. Rize’de şu an tonlarca hamsi tutuluyor. Biz de bu balıkların hamsinin peşine geldiğini düşünüyoruz. Ayrıca hamsinin fiyatı da düşük olduğu için diğer çeşitler de uygun hale geliyor" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN