Hapis kararının ardından Erdem Gül'den ilk açıklama: Gazeteciliğe verilmiş bir cezadır

Hapis kararının ardından Erdem Gül'den ilk açıklama: Gazeteciliğe verilmiş bir cezadır

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanması ile ilgili olarak yargılandıkları davada ceza almayan gazeteci ve CHP’li Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün yargılandığı davada karar verildi. Mahkeme, Gül hakkında “Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Kararın ardından açıklamada bulunan Gül, verilen cezanın gazeteciliğer verilmiş bir ceza olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet gazetesi eski Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün, MİT TIR'ları haberi nedeniyle “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçlamasıyla yeniden yargılandığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erdem Gül, konuyla ilgili Halk Tv yayınına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle gazetecilerin çektiği çileleri sayarsak benimki onlarınkinin yanında belki daha düşük bir şey kalır. Ama benim açımdan da 9 senelik bir hikaye bu yargılama. Dosyada bu 9 senede Yargıtay bozuyor AYM lehinize karar veriyor..

Bütün bu hengamede dosyada o kadar kağıtların arasında bir tek haber var. Manşet olan, 12 haziran 2015'te manşet olan haber var. Bunun dışında dosyada beni suçlayan başka hiçbir done delil yok.
Bir haber, 9 yıllık tartışmaların sonucu bir haberle 5 sene hapis cezasına çarptırıldık. Mahkeme de gerekçeleri anlatırken TCK'nin şu maddesi demenin bir anlamı yok.

Sonuçta ceza gazeteciliğe verilmiş bir cezadır benim açımdan.

Otomatikman yargıtay 3. dairesine gidecek. onaylarsa bu kararı hapis cezası var tabii, bozarsa da yeniden yargılama var."

NE OLMUŞTU?

Adana ve Hatay'da, Ocak 2014'te durdurulan MİT TIR'larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan yargılamada 15 Mayıs 2019 tarihinde CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında 'silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi. Erdem Gül hakkında ise 'soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek' suçundan zaman aşımı nedeniyle davanın düşürülmesine karar verildi.

Yargıtay'ın bu kararı bozmasının ardından yeniden başlayan yargılamada dosyası ayrılan Erdem Gül hakkında önceki duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Gül'ün 'terör örgütünün hiyerarşisine dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan 1 yıl 8 aydan 3 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

'BUNLAR DA GEÇECEK'

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gül, "Bunlar da geçecek" notunu düştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN