Hasat edilen buğdaylar un oluyor, vatandaşlara dağıtılıyor! Samanları ise çiftçilere... Ücretsiz olarak dağıtılıyor

Hasat edilen buğdaylar un oluyor, vatandaşlara dağıtılıyor! Samanları ise çiftçilere... Ücretsiz olarak dağıtılıyor

Hasat edilen buğdaylar un oldu! Şimdi de vatandaşlara dağıtılıyor! Hem vatandaşın hem de çiftçinin yanında olan belediye samanları da çiftçilere veriyor! Üstelik tüm bunlar ücretsiz veriliyor...

Mudanya Belediyesi'nin "Topraktan Halka, Tarladan Sofraya" projesi kapsamında, Balabancık Mahallesi'nde 85 dönümlük arazide ekimi yapılan buğdaylardan elde edilen 20 ton un, ailelerin sofralarına ulaştırılıyor.

İLÇEDEKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

20231030aw065378-4.jpg

Mudanya Belediyesi, kırsal alanlarda belediye arazilerini üretime açarak toplamda 308 bin metrekarelik alanda dönüşümlü olarak ayçiçeği ve buğday üretimi gerçekleştiriyor. Temmuz ayında yapılan hasat ile elde edilen buğdaylar, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere una dönüştürüldü.

ÜCRETSİZ SÜT DAĞITILACAK

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ürettikleri zeytinyağı ve ayçiçek yağını yıl boyunca Zeytin Dalı birimi aracılığıyla vatandaşların sofralarına taşıdıklarını belirtti. Ayrıca, hasattan çıkan samanın ilçedeki süt üreticilerine verileceğini ve onlardan alınan sütün ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi.

Mudanya Belediyesi, bu projelerle hem ihtiyaç sahibi ailelerin hem de üreten çiftçilerin yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak “Hem ihtiyaç sahibi ailelerimizin hem de üreten çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hasattan çıkan samanı ilçemizdeki süt üreticisine vereceğiz. Onlardan da süt alıp yine ücretsiz olarak dağıtacağız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN