Hastanede sahte fatura dolandırıcılığı: 'Hayali tedavi' ile kamuyu 42 milyon TL zarara uğrattılar

İstanbul'da bazı kamu hastanelerinin kardiyovasküler cerrahi branşına muayene olmaya gelen genel sağlık sigortalı hastaları Küçükçekmece'deki özel hastaneye yönlendirdiği tespit edildi. Burada 'hayali tedavi' ile sahte fatura keserek kamu kurumlarını yaklaşık 42 milyon TL zarara uğratan 11 şüpheli İstanbul, Van ve Diyarbakır'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlar kapsamında yakalandı. Şüphelilerin Hazine'ye 24 milyon TL ödeme yapma karşılığında serbest bırakıldığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Başsavcılığı koordinesinde nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarının önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında bazı kamu hastanelerine kardiyovasküler cerrahi branşına muayene olmak için başvuru yapan ve genel sağlık sigortası olan hastaların, Küçükçekmece'de faaliyet gösteren özel bir hastaneye yönlendirildiği saptandı.

KAMU KURUMLARINI 42 MİLYON ZARARA UĞRATTILAR

Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişlerince hazırlanan raporda, özel hastaneye yönlendirilen 799 hak sahibi hastanın birbiriyle aile, akrabalık, iş, ikamet ve sosyal ortam gibi ilişkilerinin bulunmadığı belirlendi. Özel hastaneye yönlendirilen hastalara sahte raporlar ve tedavi yapılmış gibi fatura keserek kamu kurumlarını toplamda 41 milyon 859 bin 890 lira zarara uğratan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

11 ŞÜPHELİ YAKALANDI

28 Şubat’ta İstanbul merkezli Diyarbakır ve Van illerinde belirlenen adreslere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı.

Adresler ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 10 adet cep telefonu ele geçirildi.

24 MİLYON LİRALIK ÖDEMEYLE SERBEST BIRAKILDILAR

Açıklamada, yakalanan şüphelilerin “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca Hazine’ye 24 milyon lira ödeme yapmaları üzerine serbest bırakıldığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN