Hayalini kurduğunuz telefonu almanın tam zamanı! Cep telefonlarına yüzde 20 zam geliyor... Haberi alan telefon bayisine koştu!

Hayalini kurduğunuz telefonu almanın tam zamanı! Cep telefonlarına yüzde 20 zam geliyor... Haberi alan telefon bayisine koştu!

Ülkemizde yükselen enflasyon ve yaşanan kur farkı ile birlikte en çok zamlanan ürünlerden birisi de cep telefonu oldu. Cep telefonu fiyatlarında yaşanan zamlar sonucunda vatandaş büyük bir tepki göstermişti. Bugün itibariyle konuşulan zam haberi geldi. Resmi Gazete'de düzenlemenin yayımlanmasıyla akıllı telefonlarda gümrük kıymeti 200 dolardan zamlanarak 350 dolara yükseltildi. Yapılan zam ile birlikte cep telefonlarına da yüzde 20 zam beklentisi oluştu. İşte tüm detaylar...

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI, ZAM GELİYOR!

Ülkemizde yaşanan kur farkı ile birlikte telefon fiyatlarında yaşanan zamlar gündemde yer alıyor. Telefon almak isteyen vatandaşlar ise bugün itibariyle kötü haberi aldı. Sürekli olarak artan telefon fiyatları yeni alınan karar ile birlikte yüzde 20 seviyelerinde zamlanması bekleniyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte akıllı telefonlar için yeni bir düzenleme geldi. Yapılan düzenleme ile cep telefonlarının vergi öncesi gümrük fiyatlarında değişiklik yapıldı.

Yapılan yeni uygulama ile birlikte akıllı telefonlarda birim başına birim gümrük kıymeti 200 dolardan yükselerek 350 dolar olarak belirlendi. Gündemde yer alan düzenleme ise 28 Mart 2023 yani bugün itibariyle geçerliliğini sağladı. Yapılan zam ile birlikte telefon hayali kuran veya birikimi olanlar telefon bayisinin yolunu tuttu.

051718-phone-addiction-index.webp

TELEFON FİYATLARINDA YÜZDE 20 ZAM

Sözcü TV tarafından yapılan haber ile birlikte detaylar paylaşıldı. Yeni alınan karar ile birlikte yapılan düzenleme sonucunda ithal edilen ve vergisiz fiyatı yaklaşık olarak 3.800 TL tutarında olan bir cep telefonu bugün alınan karar ile birlikte en az 2 bin 500 TL zamlanacağı bilgisi yayımlandı. Durum bu haldeyken daha öncesinde 7 bin 500 TL'ye satılan cep telefonu fiyatı düzenlemenin üzerine yaklaşık olarak satış değeri 10 bin 500 TL'ye yükselecek.

Ülkemizde ithal olarak gelen akıllı telefonlarda yüzde 1 Kültür Bakanlığı payı sonrasında yüzde 10 TRT Bandrol ücreti kesildiği biliniyor. Daha sonrasında ise bu rakamlar üzerinden yüzde 50 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ekleniyor. Ortaya çıkan miktarın üzerine ise yüzde 18 KDV alınarak telefonun fiyatı iki katına kadar çıkabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN