Hazırlığınızı yapın! Cumartesi sabaha karşı Türkiye'ye giriş yapacak: Bir anda bambaşka bir sabaha uyanacaksınız

Hazırlığınızı yapın! Cumartesi sabaha karşı Türkiye'ye giriş yapacak: Bir anda bambaşka bir sabaha uyanacaksınız

Cumartesi günü için ülke genelinde uyarılar yapıldı. Bambaşka bir sabaha uyanacağınızı işaret eden uzmanlar, cumartesi günü itibariyle giriş yapacağını duyurdu. Tüm Türkiye o güne hazırlığını yapsın. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Cumartesi sabaha karşı giriş yapacak, tüm Türkiye'de etkisini gösterecek. Uzmanlardan hazırlığınızı yapın uyarısı geldi. Gece uyuduğunuzda bir anda bambaşka bir güne uyanacaksınız. İşte cumartesi günü olacaklar...

YENİ BİR SABAHA UYANACAKSINIZ

Küreselde yaşanan iklim değişikliğinin etkisi en çok Türkiye'den hissedildi. Kış mevsiminde henüz kar yağışı almayan bölgelerde resmen yaz yaşanıyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde yer aldığı günlerde, deniz sıcaklıklarında ise 4.5 derecelik büyük bir sapmanın olduğu paylaşıldı. Kuraklık habercisi olan bu sıcaklıklar yetkilileri tedirgin ederken, bu cumartesi yeni bir sabaha uyanacaksınız. Meteoroloji uzmanından uyarılar eşliğinde paylaşıldı.

k-135-teddy-4356-1.webp

PİKNİK MODU AÇILIYOR

Türkiye'nin belalısı Afrika sıcaklıkları, kış mevsiminde de sürekli ziyaret ediyor. Yazı kışa çeviren bu sıcaklıklar, ekosistem için büyük bir tehlike barındırırken, bu cumartesi sıcaklıkların yeniden artması bekleniyor. Meteoroloji Bey tarafından paylaşılana göre, Türkiye'ye doğru gelen sıcak hava dalgası, cumartesi günüyle beraber piknik modunu açacak.

doha-water-shortage-debate.jpg

FELAKET KAPIDA

Sıcaklıkların bu şekilde ilerlemesi halinde felaket kapıya dayanabilir. 2023 yılının yaz sezonunda yaşanan kuraklığın daha büyüğü 2024 yılında meydana gelebilir. El Nino etkisiyle beklenen kar yağışları gelmezken, sıcaklıklarda mevsim normallerinin çok üzerinde yer alıyor.

Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin etkisiyle yaşanan hava olayları, kar yağışlarını engelliyor. Kar yağışlarının neredeyse hiç olmamasıyla beraber, özellikle İç Anadolu bölgesinde yeraltı suları beslenmeyerek, su krizini yeniden gündeme taşıyabilir. Bu krizi en aza indirgemek için en azından yaz mevsimine kadar barajların yüzde 100 doluluk oranına ulaşması umut ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN