Hem MİT'ten hem de MSB'den PKK'ya operasyon: Örgütün Türkiye sorumlusu etkisiz

Hem MİT'ten hem de MSB'den PKK'ya operasyon: Örgütün Türkiye sorumlusu etkisiz

MSB Irak'ın kuzeyine düzenlediği operasyonda 5 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdiğini duyurdu. MİT ise, 2021'de Antalya'da başlayan Muğla, Mersin ve Hatay'da toplam 150 bin hektar ormanın yanmasına sebep olan eylemlerin talimatını veren Özgür Alparslan isimli teröristi düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile MİT'in Irak'ta teröristlere yönelik operasyonları sürüyor. MSB'den yapılan açıklamada, Pençe-Kilit operasyonu bölgesindeki Metina'da tespit edilen 5 PKK'lı teröristin, düzenlenen hava harekatları ile etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Mehmetçik Irak'ın kuzeyini teröristlere dar ediyor. Pençe-Kilit operasyonu bölgesindeki Metina'da tespit edilen 5 PKK'lı terörist, düzenlenen hava harekatları ile etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlara kararlılıkla devam edecek." ifadelerine yer verildi.

MİT'TEN IRAK'A OPERASYON

MİT ise 2021’deki orman yangınlarına neden olan eylemlerin talimatını veren PKK/KCK-YPS Türkiye sorumlusu Özgür Alparslan'ı Irak’ın kuzeyindeki operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT 28 Temmuz 2021'de Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan, Muğla, Mersin ve Hatay'da toplam 150 bin hektardan fazla ormanın yanmasına sebep olan eylemlerin talimatının terörist Özgür Alparslan'ın bizzat verdiği ve eylemleri anlık olarak takip ettiğini saha ajanları vasıtasıyla tespit etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN