Hem öğrenciler hem de veliler bu habere çok sevinecek! Bakanlıktan ara tatil kararı çıktı!

Hem öğrenciler hem de veliler bu habere çok sevinecek! Bakanlıktan ara tatil kararı çıktı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı kapsamında yapılacak ikinci ara tatil tarihleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Bakanlık beklenen açıklamayı yaptı. Hem bayram tatili hem ara tatil aradan çıkacak. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan o açıklama…

Geçtiğimiz senelerde eğitim sisteminde yeni adımlar atılırken ara tatil uygulaması da öğrencilere rahat bir nefes aldırıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından okullarda yarı tatil süresi uzatıldı. 71 ilde 2. dönem için ilk zil 20 Şubat'ta çalarken ara tatil içinde gözler bakanlar çevrildi. Binlerce öğrenci tarafından merakla beklenen ara tatil için açıklamalar Milli Eğitim Bakanından geldi. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan o açıklama…

HEM VELİLER HEM ÖĞRENCİLER BAYRAM EDECEK

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen İki büyük deprem felaketinin ardından eğitim de sekteye uğradı. Okullarda 2 dönem için ilk zil 20 Şubat 2023 tarihinde çaldı. 2. döneme geçiş yaparken öğrenciler de ara tatil hakkında araştırmalarını hızlandırdı.

okul-ders-1.jpg

17-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan ara tatilin iptal edilip edilmeyeceği soruları akıllarda yer ediniyor. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklama kapsamında tatil sürecinde herhangi bir değişiklik olmadığı belirtilirken bayram tatili ve ara tatilinde birleştirildiği duyuruldu.

okul-tatili.jpg

ÖĞRETMENLER DE İZİNLİ OLACAK

Bakanlık yetkilileri tarafından verilen bilgiler kapsamında ara tatilin belirlendiği gibi 17 Nisan Pazartesi günü başlayacak aktarıldı. Ramazan Bayramı arifesinin 20 Nisan Perşembe gününe denk gelmesi durumunda 3,5 günlük 2 ara tatilin Bayram tatili ile birleştirilecek belirtildi. Bu kapsamda Ramazan Bayramı tatili ile ara tatil birleştirilirken hem öğrenciler hem de veliler bayram edecek. Bu süreç içerisinde öğretmenler de izinli sayılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN