Hem pazarcılar hem müşteriler bu balığı arıyor! Nedenini duyan daha çok şaşırıyor! Herkes bu balık için pazara akın etti

Hem pazarcılar hem müşteriler bu balığı arıyor! Nedenini duyan daha çok şaşırıyor! Herkes bu balık için pazara akın etti

Kış sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan balıklar birçok farklı çeşidi ile sofralarda yerini alıyor. Uzmanlar mevsiminde tüketilen balıkların daha faydalı olduğunu belirtirken Şubat ayında en çok tavsiye edilen balıklar ise herkesi şaşırttı. Pazara o balık için giden eli boş kalıyor. İşte pazar tezgahlarının yok satan o balığı…

Kış mevsiminde en faydalı ve en çok tüketilen besinler arasında yer alan balık mevsiminde tüketildiğinde faydasını ikiye katlıyor. Sağlıklı beslenme alışkanlığının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan balıklar Omega-3 yağ asitleri bakımından da son derece zengindir. Sağlık açısından pek çok farklı Şifa sunan balıklar kalp sağlığını desteklerken kalp damar sisteminde oluşabilecek hastalık riskini de en aza indirir.

balik-tezgahi-1.jpg

Yüksek kaliteli protein kaynağı olarak vücut dokularını onarımında görev alan balıklar A, D ve B12 gibi vitamin içerikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Balığın güçlü faydalarından yararlanmak için mevsiminde tüketmenin önemine değinen Uzmanlar şubat ayının en faydalı balığının tekir balığı olduğunu açıkladı. Tekir balığının renkleri genellikle gri, yeşilimsi ya da kahverengi tonlarda olurken içeriğinin güçlü etkilerini duyanlar ise soluğu balıkçılar da alıyor.

TEKİR BALIĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Zengin besin içeriğine sahip olan tekir balığı sağlık faydaları açısından ön plana çıkan bir deniz ürünüdür. Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin olan tekir balığı kalp sağlığını desteklerken kalp damar sisteminde oluşabilecek hastalık riskini de azaltmaktadır.

tekir-baligi-1.jpg

Tekir balığı içerisinde bulunan yağ asitleri inflamasyonu azaltarak eklem sağlığını ve iltihaplı durumları kontrol etmekte kullanılıyor. Tekir balığı yüksek kaliteli protein kaynağı olarak bilinirken vücut dokularının onarımına katkı sağlamaktadır. Içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendirirken faydaları da saymakla bitmiyor.

Erkeklerde görülen Prostat kanserine karşı koruyucu etki sağlayan tekir balığı kalkan görevi görmektedir. Tekir balığı içerisindeki bol kalsiyum, kas ve iskelet sağlığına destek sağlarken karaciğer fonksiyonlarını desteklemektedir görev alır.

tekir-baligi.jpg

Düşük kalorili olması ile birlikte sağlıklı yağ içermesi, kilo kontrolü ve metabolizma hızını destekleyen tekil balığı Omega 3 yağ asitleri ile birlikte beyin fonksiyonunu arttırarak bilişsel yetenekleri destekler. Aynı zamanda Unutkanlığın ilacı olarak görülen tekir balığı görme kaybı sorunlarında da etkilidir.

Diyabet hastalarının da tekir balığı tüketmesi tavsiye edilirken cilt sağlığını iyileştirip antioksidan içeriği ile hücreleri serbest radikallerden de korur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN