Hemşirelik hangi KPSS puan türüyle alıyor?

Hemşirelik hangi KPSS puan türüyle alıyor?

Kamu personeli olma hayaliyle KPSS şansını deneyen adaylar internet üzerinden puan türleri ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki hemşirelik kamuya hangi puan türü ile memur alıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Mesleği hemşirelik olan ve kamuda çalışmak için KPSS'ye giren adaylar merakla hemşireliğin hangi puan türüyle atama yaptığını araştırıyor. Peki hemşirelik KPSS hangi puan türüyle atama yapıyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS HEMŞİRELİK HANGİ PUAN TÜRÜ

Hemşirelik bölümü kamuya KPSS P3 puan türünde atama yapmaktadır.

Hemşirelik Hangi KPSS Puan Türüyle Atama Yapıyor

KPSS P3 PUAN TÜRÜ

KPSS P3 puan türü ile yapılan atamalar yalnızca hemşireler için değildir. KPSS P3 puan türüyle kamu personeli alan kurumlar şu şekildedir; Sermaye Piyasası Kurulu Bilişim Personeli, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı, Gümrük Bakanlığı Tüketici Hakem Heyeti Raportörlüğü, Adalet Bakanlığı Kâtiplik, Mübaşir ve İnfaz Koruma Memuru, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü 60 puan ve üzeri adaylar, Gümrük Memurluğu Taşra ve Merkez Teşkilatları, Gümrük Muhafaza Memurluğu, Gümrük Muayene Memurluğu, Milli İstihbarat Teşkilatı, SPK Uzman Yardımcısı mühendisler, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Komiser Yardımcılığı 70 puan ve üzeri, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü, Gümrük Bakanlığı Ticaret İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türk silahlı Kuvvetleri sözleşmeli subay, astsubay ve uzman çavuş görevleri, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Makine Kimya Endüstrisi, Üniversite personelleri ve Orman Genel Müdürlüğü. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN