Hepsi birden geliyor! Tam güneş açtı derken Meteoroloji'den kritik uyarı: Sokağa çıkarken dikkatli olun

Hepsi birden geliyor! Tam güneş açtı derken Meteoroloji'den kritik uyarı: Sokağa çıkarken dikkatli olun

Son dakika haberi... Mart ayı itibariyle etkili olan yağışlı hava son 2 gündür yerini sıcak hava dalgasına bırakmış durumda. Sıcak havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar kendini dışarı atarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. O günlere dikkat! Güneşe aldanmayın, büyük fırtına geliyor! Sokağa çıkarken dikkatli olun. Göz gözü görmeyecek. Peki İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte il il güncel hava durumu...

Yeni hafta ile birlikte etkili olan sıcak hava dalgası etkisini iyice arttırdı. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden yükselirken plan yapacak vatandaşlar güncel hava durumunu araştırıyor. Güneşe sakın aldanmayın! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Kuvvetli yağışlar geri geliyor! O tarihlerde sakın dışarı çıkmayın. Hepsi birden geliyor. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Deprem bölgesinde hava durumu nasıl? İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğusunun parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ve İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun; Osmaniye, İskenderun Körfezi ve Ş.Urfa ile Elazığ ve K.Maraş'ın güney, Adıyaman'ın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

hghghgh-10.jpg

O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT! SAĞANAK YAĞIŞLAR GELİYOR

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; bölge genelinde 22 Mart Çarşamba günü yağmur ve sağanak şeklinde başlaması beklenen yağışların, perşembe günü yer yer kuvvetli olacağı kaydedildi. Hava sıcaklıklarının, mevsim normalleri civarında ve yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, çarşamba gününden itibaren yağış alan yerlerde azalıp mevsim normalleri civarına ve yer yer altına düşeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

hghghghg-22.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Deprem Bölgesinde; Perşembe gününe kadar yağış beklenmiyor. Perşembe günü batıdan başlayarak yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Yağışların; Perşembe günü; Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş çevrelerinde, Cuma günü; Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ ve Malatya çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının; deprem bölgesindeki illerde bir haftalık periyotta mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Anadolu bölgesinde karla karışık yağmurlar bekleniyor. Vatandaşların dışarı çıkmadan önce güncel hava durumunu kontrol etmesi gerekirken gelen uyarıları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

21 MART 2023 SALI GÜNÜ

b1.png

22 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

b2.png

23 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

b3.png

24 MART 2023 CUMA GÜNÜ

b4.png

25 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

b5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN