Her dediği çıkan ekonomisten korkutan dolar analizi! O tarihte 1 dolar 48 lira

Her dediği çıkan ekonomisten korkutan dolar analizi! O tarihte 1 dolar 48 lira

Tanınmış ekonomist Hatice Kolçak, doların son dönemdeki yükselişi ve Amerikan Merkez Bankası (FED)’in faiz politikaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Canlı yayında konuşan Kolçak, FED’in faiz oranlarındaki gelecek hareketlerine dair öngörülerini paylaştı. Dolarl 48 lirayı ne zaman görecek? İşte detaylar…

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak’tan dolar kuruna ilişkin çarpıcı bir tahmin geldi. Kolçak, “Piyasa, FED’in faiz oranları konusunda bir dönüm noktasına ulaşmıştı. İlk başta üç faiz indirimi beklenirken, gerçekte sadece üç faiz indirimi gerçekleşti. 20 Mart’ta FED’in faiz indirimi yapmayacağına dair beklenti yüzde 90’ın altına düştü ve 1 Mayıs’ta da faiz indirimi beklenmiyor. Ancak, Haziran ayında bir faiz indirimi beklentisi var ve bu yüzde 57.14 seviyesinde,” dedi.

img-4113.jpeg

İhracatçı Mert Tanciğer de doların geleceği hakkında görüşlerini paylaştı. Tanciğer, “Dünyanın en değerli beş para biriminden dördü Orta Doğu’da. Doların 40 TL seviyelerine ulaşacağına dair bir inanç var ve bu Temmuz veya Ağustos ayında olabilir. Kapalıçarşı tüccarları bu konuda daha bilgilidir. Bizim tahminimiz, doların Temmuz veya Ağustos’ta 47-48 TL bandına ulaşacağı yönünde,” ifadelerini kullandı.

Kolçak’ın ve Tanciğer’in açıklamaları, doların rekor seviyelere ulaşacağına dair piyasalarda geniş yankı buldu. Yatırımcılar ve ekonomi takipçileri, bu tahminler doğrultusunda dolar kuru için belirtilen tarihleri ve seviyeleri dikkatle izliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN