Holding yöneticilerinden 2,5 milyar liralık vurgun: Drone fabrikası kurmayı vadederek parayı topladı

Holding yöneticilerinden 2,5 milyar liralık vurgun: Drone fabrikası kurmayı vadederek parayı topladı

Ocakçı holdingin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 30 kişi hakkında yüksek kâr vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında ekipler harekete geçti. Zanlıların, kripto piyasalarında para kazandıracakları ve drone fabrikası kurarak kâr payı dağıtacakları vaadiyle yatırımcıları kandırdıkları öne sürüldü. Bu yöntemlerle yaklaşık 2 bin 500 kişiden 2.5 milyar lira para topladıkları iddia edildi.

Türkiye'de son yıllarda artış gösteren dolandırıcılık davaları dikkat çekiyor. Birçok milyon dolarlık dolandırıcılık davasının hali hazırda görüldüğü Türkiye'de bu kez adres İzmir oldu.

İzmir'de faaliyet gösteren Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı ve yöneticileri dahil olmak üzere toplam 30 kişi hakkında yüksek kar vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, söz konusu holdingin sahibi Sedat Ocakçı, eşi S.O. ve çalışanlarını da içeren 30 şüpheliyi yakalamak için Çiğli ilçesindeki şirket binası ile bazı adreslere operasyon düzenledi.

Holding patronu Sedat Ocakçı kimdir? Sedat Ocakçı hayatı ve kariyeri ne? Sedat Ocakçı dolandırıcı mı? - Kim Kimdir HaberleriSedat Ocakçı

2,5 MİLYAR LİRA TOPLADILAR İDDİASI

Yetkililer, zanlıların yüksek kar vaadiyle yaklaşık 2 bin 500 kişiden toplamda 2,5 milyar lira topladıklarını öne sürdü. Şüphelilerin, kripto piyasalarında kazanç sağlayacakları ve bir drone fabrikası kurarak kar payı dağıtacakları vaatlerinde bulunduğu belirtildi.

Soruşturma devam ederken, gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ve delil toplama çalışmalarıyla ilgili detayların ortaya çıkması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN