2.5 milyar TL ile kayıplara karışmıştı! İş insanı Ocakçı ve eşi kaçmak üzereyken yakalandı

2.5 milyar TL ile kayıplara karışmıştı! İş insanı Ocakçı ve eşi kaçmak üzereyken yakalandı

İzmir'de yüksek kazanç vaadiyle gündeme gelen ve binlerce kişiyi mağdur eden Ocakçı Holding'in sahipleri Sedat Ocakçı ve Seçilay Ocakçı, yurt dışına kaçma hazırlıkları yaparken düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 26'ya yükseldi.

Seçil Erzan'ın futbolcuları dolandırdığı iddiasıyla ortaya çıkan ponzi skandallarına her gün bir yenisi ekleniyor. Yozgat'ta dron fabrikası kurma vaadiyle tanınan ve yüksek faizle para toplama yöntemiyle dikkat çeken Ocakçı Holding hakkında yapılan operasyonda, iş insanı Sedat Ocakçı ve 30 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Operasyon, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

oooooo.jpg

YURT DIŞINA KAÇMAK ÜZEREYKEN YAKALANDILAR

Ocakçı çifti, Adana'da saklandıkları evde emniyet güçleri tarafından yakalanarak yurt dışına çıkış planları suya düşürüldü. İş insanı Sedat Ocakçı daha önce yaptığı bir açıklamada, yeğeni ve Siber Güvenlik Uzmanı Salih Han'ın holdinge ait 2 milyar 500 milyon TL'lik soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtığını iddia etmişti. Ocakçı, paraları ödeyeceğini söylese de bir haftadır ortalarda görünmüyordu.

Holdingin yüksek faiz vaadiyle topladığı paralar ve sonrasında gerçekleşen büyük vurgun, mağdurları isyan ettirdi. Holdingin Çiğli'deki binasının girişindeki levhaların kaldırılması ve binaya kiralık pankartının asılması mağdurların tepkisini çekti.

SEDAT OCAKÇI FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLMİŞ

Ayrıca, Sedat Ocakçı'nın 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen bir üsteğmen olduğu ve kısa sürede büyüyen işlerinin ardında farklı bir geçmişin de bulunduğu ortaya çıktı. Ocakçı, son paylaştığı videoda mağdurlara yönelik, "O çok sevdiğiniz paralarınız yatacak" şeklinde bir mesaj yayınlamıştı.

Bu operasyon, ülkemizde son zamanlarda artan ponzi skandallarına bir yenisinin eklendiğini ve yüksek kazanç vaatleriyle yapılan vurgunların boyutlarının büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi

8640821.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN