Herkes yapamazsın dedi o azmetti! Şimdi herkes o ürünün peşinde! En organiği orada üretiliyor, pazara girdiği gibi tükeniyor

Herkes yapamazsın dedi o azmetti! Şimdi herkes o ürünün peşinde! En organiği orada üretiliyor, pazara girdiği gibi tükeniyor

Herkes yapamazsın derken o herkese inat kolları sıvadı. %50 hibe ile başladığı o işten şimdilerde tonlarca ürün alıyor. Hem de Türkiye'nin ilk yerli üreticisi olarak adını tarihe yazdırdı. Şimdi aldığı paranın haddi hesabı yok. İşte tüm detaylar…

İhlas Haber ajansından alınan bilgiler doğrultusunda Türkiye'nin ilk yerli yumurtacı tavuk ırkı olan Atak-S yarka tavuk desteğinden yararlanan Kocaelili çiftçilerin yüzleri gülüyor. İçerisinde bulundukları projeden son derece mutlu olduklarını dile getiren çiftçiler elde ettikleri gelirlerinden de memnun olduklarını söyledi. %50 hibe desteği ile başladıkları projeden büyük verim alan çiftçilere destek olmayanlar ise pişman oluyor. İşte tüm detaylar…

8.500 TAVUKLA BAŞLADILAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yumurta ve tavukçuluğun geliştirilmesi amacıyla Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi’ni hayata geçirdi. Çiftçilere %50 hibe desteği ile Tavuk, yem ve kümes ekipman desteği sağlayan belediye, ilk yerli ve ödüllü yumurtacı tavuk ırkı olan 8.500 adet Atak-S yarka tavuğunu üreticilere teslim etti. Tavuklardan ilk organik yumurtalar gelmeye başlarken performansın da zirveye ulaşması bekleniyor.

tavuk-yetistiriciligi.jpg

500 TAVUK ALDILAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Kandıra Hediyeli Mahallesi'nden Hasan İpek, projenin Güzel ve iyi düşünülmüş olduğunu söyledi. Projenin geliştirilerek katma değer elde edilebileceğini işaret eden İpek, projeye 500 tavuk ile başlayarak günlük 300 yumurta aldıklarını aktardı.

Tavukların gelişim aşamasında olduğuna değinen İpek, kılavuz denilen dönemde olduklarını söyledi. Rakamın %95'lere ulaşacağını ifade eden İpek, hayvanların strese girmemesi gerektiğini, düzenli bakım ve kontrollerinin yapılması gerektiğini vurguladı.

salma-tavukculuk.jpg

DOĞAL BESLEME YAPILIYOR

Tavukların güneşten ve temiz havadan faydalandığının altını çizen İpek, beslenme işlemlerinin de kesinlikle doğal olduğunu vurguladı. Bu sayede yumurtaların daha lezzetli, kaliteli ve sağlıklı olduğunu işaret eden Hasan İpek, “Eski köy yumurtalarındaki lezzeti bu tavuklarda bulabilirler. Kırsalda tarımla uğraşanların bu projeye katılmasını tavsiye ediyorum. Kazancı çok yüksek olmasa da bir ailenin geçimini sağlayabiliyor" sözlerini dile getir.

PAZARDA SATIŞA SUNULUYOR

Projeden 200 tavuk aldığını ifade eden Sema Ataman Düzcan, tavukların doğal olarak beslendiğini söyledim. Yumurtaları pazarda satışa çıkarttığını ifade eden Düzcan, çevreden çok talep olduğunu ve onları karşıladıklarını aktardı. Kalabalık bir aile olmaları nedeniyle hem çocuklarının hem de kendilerinin yumurta yiyerek sağlıklı beslendiğini ifade eden Düzcan, kadınların da bu işi yaparak ev ekonomisine katkıda bulunduğunu vurguladı.

organik-yumurta.jpg

HER GÜN DAHASINI ALIYORLAR

Kandıra Esentepe Mahallesi'nden Seyfettin Memiş emekli olduğunu ve köyde çiftçilik yaparak geçimini sağladığını aktardı. 200 tavuk aldığını ifade eden Memiş, doğal beslenen tavukların yumurtalarının da daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu vurguladı. günde 120 yumurta aldığını ve verimin her geçen gün arttığını ifade eden Memiş, yumurtaları Kandıra pazarında satışa çıkarttığını aktardı. Kafes yumurtası olmaması nedeniyle fazla talep aldığını ifade eden Memiş, şimdiden sipariş aldığını aktardı. Ekonomik olarak katkı sağladığını vurgulayan Memiş, ev masraflarını çıkarttıklarını da söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN