Herkesin mutlaka görmesi gerekiyor! Giden gözlerini alamıyor! En görkemlileri o şehirlerde yatıyor

Herkesin mutlaka görmesi gerekiyor! Giden gözlerini alamıyor! En görkemlileri o şehirlerde yatıyor

Türkiye'de gezip görmeyen kalmasın dedik en güzel şelaleleri tek tek sıraladık. Gidenin gözlerini alamadığı sürekli gitmek istediği bu şelaleler Türkiye'nin dört bir yanına serpiştirildi. İşte Türkiye'de görülmesi gereken 12 şelale…

Türkiye'nin farklı noktalarında farklı güzellikler yer alırken görülmeye değer bu şelaleler görkemiyle herkesi büyülüyor. Gidenlerin sürekli gitmek istediği bu yerler hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatinde yer alıyor. Huzur buluyum diyen soluğu bu şelalelerin dibinde alıyor. İşte Türkiye'de görülmesi gereken 12 şelale…

mencuna-selalesi.jpg

MENÇUNA ŞELALESİ -ARTVİN

Arılı dağları sırtındaki ark ve yayla çaylarını birleşmesi sonucunda oluşan bu şelale fiziki olarak iki kademeden oluşuyor. 1 kademe de akan suyun 50 metre yükseklikten hiçbir yere çarpmadan zemine dökülen ilk çavlan oluşmaktadır. Burada dökülen sular 200 metre civarında bir Gölet meydana getirirken biriken ilk çavlan suyunun taşması ile birlikte su miktarı kadarı gölden aşağı 50 metre yükseklikten akan ikinci bir çavlan oluşturuyor. Uzaktan bakıldığında bu iki kademeli taraçalı çavlandan boşalan sular 100 metre yükseklikten dökülen tek bir şelale akıyormuş hissi veriyor.

erfelek.jpg

ERFELEK TATLICA ŞELALERİ - SİNOP

Sinop'un Erfelek ilçesinde iki ormanın birleştiği derin vadi içerisinden akan, irili ufaklı 28 şelaleden oluşan Erfelek Tatlıca Şelaleleri, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

tomara-selalesi.jpg

TOMARA ŞELALESİ-GÜMÜŞHANE

Türkiye'nin ziyaret edilmesi gereken 10 şelalesinden biri' olarak gösterilen Gümüşhane Tomara Şelalesi, 40 ayrı kaynaktan dökülmesiyle eşsiz bir seremoni oluşturuyor.

delikkaya-selalesi-1.jpg

DELİKLİ KAYA ŞELALESİ -ARTVİN

Artvin ilinin Murgul ilçesinde Başköy köyünde bulunan bu Şelale ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kaya'nın içindeki 4 metre çaplı bir oyuktan akan bu şelale yüzüğe benzediği için birçok kişi orman yüzüğü adını da veriyor.

muradiye-selalesi.jpg

MURADİYE ŞELALESİ -VAN

Osmanlı Padişahı IV Murat'ın adını alan bu şelale kış mevsiminde soğuk havanın etkisiyle kısmen donarak muhteşem bir doğa turizmi alanı oluşturuyor.

kapuzbasi-selale.jpg

KARPUZBAŞI ŞELALESİ -KAYSERİ

Kayseri'nin en güzel yerlerinden biri olan ve Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı Şelalesi Kapuzbaşı Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. Türkiye'nin en yüksek ve dünyanın en yüksek ikinci Şelalesi olma özelliğini taşımaktadır.

ilica-selalesi.jpg

ILICA ŞELALESİ - KASTAMONU

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıca Köyü sınırlarında yer alan Ilıca Şelalesi 15 metre yükseklikten dökülüyor. Suyun döküldüğü yerde oluşan doğal havuz ve çevresi çeşitli bitki örtüsü ile egzotik bir ortam oluşturuyor.

bulut-selalesi.jpg

BULUT ŞELALESİ - RİZE

Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Bulut Şelalesi, Türkiye'nin en yüksekten akan şelalesi olarak bilinmektedir. Yaklaşık 250 metre yükseklikten 4 kademede düşen şelalenin kaynağını Tar Deresi oluşturuyor. Derenin kaynağını ise Kaçkar dağlarının bir parçasından akan Altıparmak Dağı oluşturuyor. Bulut şelalesinin yer aldığı Seyran Tepe'nin rakımı ise 2451 metreden oluşuyor.

yerkopru-selalesi.jpg

YERKÖPRÜ ŞELALESİ - KONYA

Konya'nın Hadim ilçesinde yer alan Yerköprü Şelalesi, merkeze 110 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Göksu Nehri üzerinde yer alan bu Şelale eşsiz doğal güzelliği ile herkesi büyüyor. Şelaleyi gezmek isteyenler için en uygun tarih ise Haziran ayı oluyor.

manavgat-selalesi.jpg

MANAVGAT ŞELALESİ -ANTALYA

Antalya denildiğinde akla ilk olarak Manavgat Şelalesi gelmektedir. Manavgat Nehri üzerinde yer alan bu şelale Antalya'ya 72 kilometre mesafede bulunuyor. Manavgat ilçesinin 3 kilometre kuzeyinde bulunan ve adını ilçeden alan şelale ırmak sularının 3-4 metrelik faizden düşmesi ile meydana gelmektedir.

selale-guzeldere.jpg

GÜZELDERE ŞELALESİ - DÜZCE

Düzce'nin en güzel yerlerinden biri olan Güzeldere Şelalesi, Gölyaka ilçesinde bulunuyor. Güzeldere Köyü sınırlarında 22,76 hektarlık alanda yer alan bu şelale 2011 yılında Tabiat Parkı ilan edildi. Bıçkı Deresi Güzeldere köyünde 130 metreden dökülen bu şelale Elmacık Dağı üzerinde yer alıyor. Üzerindeki bitki örtüsü ve yoğunluğu da oldukça dikkat çekiyor.

Yukarı Düden Şelalesi - Antalya'nın En Popüler 7 Şelalesi - Barut B'log

DÜDEN ŞELALESİ - ANTALYA

Düden Şelalesi, Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali'nden alır ve Düdenbaşı denilen noktada yeryüzüne çıkar. Düden Çayı boyunca iki kola ayrılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN